Toyota Prius
Toyota Prius

Prius med skyv bakfra

Så er det bare å puste lettet ut for alle som har savnet firehjulsdrift på Toyota Prius - for endelig er den her, men med særdeles enkel AWD-teknikk.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 5-2019.

RAV4 har til nå vært eneste hybride Toyota med firehjulsdrift. Men i forbindelse med oppgraderingen av Prius har det lykkes Toyota Norge å «overtale» Toyota sentralt til å slippe løs på norske Prius-kunder en oppgradert versjon av firehjulsdriften som brukes på Prius i Japan.

4x4 gjelder ikke ladbar Prius etter stasjonsvognen, kun varianten med tradisjonell hybrid drivlinje får AWD mot et pristillegg på 20.000 kroner. 4x4 Prius koster fra 315.900 kroner, og det forventes at de fleste vil velge varianten med drift på alle hjul.

Liten elmotor

Motoren yter ikke mer enn 7,2 hk og er kun ment å forbedre framkommeligheten, eksempelvis i bratte bakker om vinteren. Fordi motoren gires ned, gir den hele 570 Nm i kraft opp til 10 km/t, så henger den med opp til 70 km/t, men med økt hastighet avtar momentet.

Justert

Prius er bilen som grønnvasket Toyotas image et tiår før elbilene feide hybridene til side i kampen om å være det mest miljøriktige bilalternativet.

Fortsatt er Toyota den desidert største leverandøren av hybride biler i verden, og i Norge står de hybride bilmodellene for nær 94 prosent av Toyotas samlede personbilsalg, inkludert hver femte ladbare Prius.

Powered by Labrador CMS