Og navnet blir

Skoda avslører navnet på sin kommende el-SUV som mange nordmenn venter spent på.

Publisert Sist oppdatert

Så langt er bilen kjent som Vision iV, navnet på konseptbilen som debuterte i Genève i fjor. I dag forteller Skoda at bilen skal hete ENYAQ, og trolig får vi se den i produksjonsdrakt når årets Genève-utstilling åpner i begynnelsen av mars.

Lang rekkevidde, kombinert med god plass og SUV-egenskaper har ifølge importøren skapt stor interesse for Skodas neste elbil. Tusenvis av nordmenn har allerede forhåndsbestilt bilen, som snart skal vises frem for hele verden.

– Frem til nå har vi som regel omtalt bilen som «vår elektriske familie-SUV», på bakgrunn av alle de egenskapene som legger til rette for at barnefamilier over hele landet er i målgruppa vår. Nå røper vi det offisielle navnet og kan knapt vente med å vise frem selve bilen til alle de som venter i spenning, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge i Harald A. Møller AS.

Bokstaven «Q» i ENYAQ følger Skodas navnestrategi som et kjennetegn på at bilen er i SUV-segmentet. Med «E» som første bokstav refererer Skoda til den fullelektriske drivlinja.

Videre er navnet utledet av det irske navnet «Enya», som betyr «kilde til liv».

Produsenten beskriver ENYAQ som en milepæl i merkets historie, som staker ut kursen for veien videre. Samtidig skal bilen ta med seg alle de smarte løsningene merkevaren er tuftet på gjennom 125 år.

– Åpenbart ser vi et enormt potensial med denne modellen i det norske markedet, og jo mer vi får bekreftet om den ferdige versjonen, desto mer optimistiske blir vi. Samtidig er det betryggende å se hvor mye prestisje og investeringer fabrikken legger i elektrifiseringen, sier Meiner.

– Smarte løsninger, mye bil for pengene og god plass til hele familien, det blir store konkurransefortrinn også for ENYAQ, i likhet med et av landets beste nettverk av forhandlere og servicepunkter, konkluderer han.

Powered by Labrador CMS