Caterham Seven CSR 260
Caterham Seven CSR 260
Caterham Seven CSR 260
Caterham Seven CSR 260
Caterham Seven CSR 260

Caterham Seven CSR 260

Dette er en skikkelig entusiast-sportsbil. Basert på gode gamle Lotus Seven, med lav vekt og topp kjøreegenskaper, har den en stor tilhengerskare i Europa, og særlig på de britiske øyer.

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Geir Andreas Wangsmo
Foto: Mark Bramley, Markus Pentikäinen, Morten Brunsgaard Bek og Kenneth Drabæk

Les hele testen i Bil 8/9-2006 som du finner i bladkiosken nå!

Bilen vi hadde skaffet var strippet for det lille som finnes av komfort-valg på utstyrslista – det var ingen frontrute, dashbordet har rene racinginstrumenter, og selvfølgelig var den utstyrt med spartanske bøtteseter, firepunktsseler og racingbur.

Bare det å komme seg på plass bak rattet er en oppgave som trenger instruksjon og trening, man må åle seg inn i buret, etter å ha tatt av rattet, prøve å lirke alle selene frem og låse seg fast.

Motoren startes med en tenningsbryter og en startknapp, og den bråker voldsomt. Mangelen på frontvindu gjør at helhjelm er påkrevd, ellers fylles trynet med fluer og dekkrester og det som verre er.

En Caterham gir veldig mye fart og særlig akselerasjon for pengene, og den sitter som støpt gjennom svingene. Her er det ingen servostyring, men i fart savner man ikke det.

Straks man blir vant til den særegne følelsen av å sitte svært lavt helt bakerst, med et forholdsvis langt panser rett foran seg, kan man angripe kurvene med selvtillit.

Veigrepet er fantastisk, og farten man kan holde gjennom kurvene er kort sagt utrolig.

Motor: R4, 2261 ccm
Effekt: 260 hk v/7500 o/min, 272 Nm v/6200 o/min
0-100 km/t: 3,3 sek
Toppfart: 250 km/t
Vekt/effekt: 625 kg/260 hk = 2,4
Rundetid: 1:10,2 sek
Pris: ca. kr 788.000

- Til hovedartikkel SPC 2006- Akselerasjonstester
- Rundetider

Powered by Labrador CMS