Tiguan med forhjulstrekk

Plutselig dukker Tiguan opp i en økonomi-versjon med kun forhjulstrekk.

Publisert Sist oppdatert

I Tyskland kommer VW Tiguan nå i en ny basisversjon. I forhold til den ”normale utgaven vil kundene spare 1.400 euro på at man har fjernet bakhjulsdriften. Det man får nå, er altså en SUV med det samme tøffe terreng-utseendet, men uten de samme tøffe egenskapene.

DETTE SKREV VI ETTER VÅR FØRSTE PRØVEKJØRING

Den skal leveres med 1,4-liters TSI-motoren, den som møter Euro 5 og er ganske mager. I tillegg kan den leveres med den enda mer økonomiske 2,0 TDI-motoren. Også der blir prisforskjellen den samme.

I Norge vil ikke avgiftene bli særlig lavere, det er vekten som senkes med noen kilo, men det vil ikke slå ut i radikal besparelse. Så her hjemme har importøren bestemt seg for ikke å ta den hjem.

Argumentet går ikke så mye på pris, som på det at den da vil ligge litt for nær den vanlige Golfen.

Nå skal ikke jeg forsøke å lære Harald A. Møller å selge bil, men noen av oss husker hvor fundamentalt de bommet på planleggingen av ”Cross”-modellene. Mange flere enn det Møller hadde regnet med, sto i kø for å få biler med stygg plastic-cladding opp over sidene.

Tiguan er jo genuint annerledes av utseende - er Møller virkelig så bombesikre på at det ikke finnes kunder som er villig til å betale for en Golf som ser atskillig tøffere ut?

SE FLERE BILDER AV TIGUAN

Powered by Labrador CMS