Toyota Ractis

Toyota Ractis
Informasjonssjef Per Arne Skramstad hos Toyota Norge viser frem den store bakluka på Ractis i Tokyo
Toyota Ractis

Toyota Ractis

- Dette er nye Yaris Verso

Tokyo - BilNorge.no: Ractis heter den i Japan, men europeiske importører - med Norge i spissen - presser hardt på for at Toyota skal åpne for eksport. I så fall kan nye Yaris Verso være på plass i Norge i løpet av neste år.

Publisert Sist oppdatert

Når Toyota lanserer ny Yaris i januar neste år, betyr det også slutten på Yaris Verso - foreløpig. Offisielt hevder fabrikken at det ikke kommer noen ny Verso, men de som kjenner fabrikkens indre liv mener noe annet.

Når alle importsjefer er samlet i Tokyo denne uka for å feire sin fremgang og høre om fremtiden, er det liten tvil om at de gjerne skulle ha en ny Yaris Verso i sitt sortiment.

”Bilen står på Tokyo Motor Show. I Japan heter den Ractis.

- Bilens form og ikke minst ekstremt praktiske innredning, blant annet med helt flatt gulv, gjør den til nettopp den bilen vi vil ha, lyder det fra importsjefene i Europa. Toyota lytter og "skal ikke være vanskelig å snu”.

På ønskelisten
- En kjempebil, sier adm. direktør Tor I. Berge i Toyota Norge, som kommer på messen rett fra importørmøte. Der ble han igjen rost opp i skyene for resultater i Norge.

Berge er en talsmann for de små landene i Europa. Han er nærmest hærfører i felttoget for en ny HiAce. Han har også engasjert seg i jakten på en ny Yaris Verso.

- Jeg kan bekrefte at det er en modell på ønskelisten, sier han. Men jeg kan ikke bekrefte at det er tatt noen avgjørelse. Men ledelsen i Toyota kjenner godt våre ønsker.

Varebil…?
Berge åpner bakdøra på Ractis. Den går vannrett ut i lufta og bak er bilen rett som en kassevogn. Uten å ha målt den virker plassen innvendig større enn i dagens Yaris Verso. Men om det er nok høyde for at den kan bli varebil i Norge, er mer uklart.

- Det skulle ikke være meg i mot å selge en bil som Ractis, sier Berge. Men ikke si at jeg har sagt at den kommer til Norge. For det har jeg ikke!

Powered by Labrador CMS