Nye motorer i Touran

Så har turen kommet til Touran for de ferskeste tilskuddene i den rikholdige motorfamilien til VW-gruppen. Men noen GT-betegnelse får den ikke, og til Norge kommer den heller ikke med det første.

Publisert Sist oppdatert

Det er de to nye motorene fra Golf GT som nå finner veien til VW Touran. 1,4-liters TSI-motoren med kompressor og turbo er i første omgang klar med 140 hk og et maks dreiemoment på 220 Newtonmeter v/ 1.750 – 4.000 o/min.

På tross av relativt spenstige egenskaper skal en Touran med den nye motoren klare seg med et snittforbruk på 0,74 liter på mila. Bilen bør også være som skapt for det norske avgiftssystemet selv om prisene foreløpig ikke er fastlagt.

Siden vil Touran også tilbys med en 170 hk TSI-motor lik den vi med stor begeistring har prøvekjørt i Golf GT for siste utgave av bladet Bil – for øvrig glimrende påskelektyre som du finner i en bladkiosk nær deg.

Dieselkraft
Den andre nye motoren som nå finner veien til Touran er TDI-motoren med 170 hk, vedlikeholdsfritt partikkelfilter og et snittforbruk på 0,56. Ingen av de nye motorene er planlagt for Norge med det første, og produktsjef for Volkswagen, Jan Tore Kopperud forteller hvorfor:

”Det er TDI-motoren som er mest interessant for oss, for ”alle skal ha diesel i Touran. Klok av skade fra Passat og Golf, hvor vi lanserte 170-hesters TDI-motoren sist høst og først nå får de første leveranser, venter vi noen måneder til vi føler oss tryggere på leveringssituasjonen.”

”Når det gjelder TSI-motoren vil den få en pris omtrent som en 105-hesters TDI, og da er vi usikre på hvor mange som velger denne. Men vi lanserer begge motorene i forbindelse med en facelift på Touran til høsten, avslutter Kopperud.

Powered by Labrador CMS