Nå kommer V70 DRIVé

Volvo lanserer den hittil gjerrigste V70. Den kommer til Norge i slutten av september med attraktive priser.

Publisert Sist oppdatert

DRIVé er Volvos svar på økonomisk bilkjøring. Vi har tidligere omtalt system detaljert i forbindelse med prøvekjøring av V50 DRIVé, men nå er også den store Herregårdsvognen klar i DRIVé-versjon.

LES MER OM DEN GJERRIGE VOLVOEN HER

V70 får samme 1,6-liters dieselmotor som sine mindre søsken. Det betyr 109 hk og et dreiemoment på 240 Nm. Men aller viktigst er et forbruk på under halvliteren på mila, tilsvarende CO2-utslipp på 129 g/km. Det må betegnes som svært bra for en fullvoksen stasjonsvogn.

I tillegg til den gjerrige motoren har V70 en rekke små detaljer som bidrar til det lave forbruket. Den er senket med hhv. 20 og 15 mm foran og bak for å minske luftmotstanden. Dessuten er gearutvekslingen endret i tredje til femte gear og føreren får beskjed om optimalt gear via dashbordet.

V70 DRIVé får en veiledende pris på kr 342.900 og blir dermed den billigste V70 på markedet – ca 55.000 under dagens innstegmodell. De første bilene leveres i slutten av september, og den norske importøren regner med å selge 300 biler i siste kvartal av 2009.

Powered by Labrador CMS