Zyrus Engineering

Norsk ingeniørkunst

Unik Lambo fra Gardermoen

Zyrus Engineering – kjent navn i norsk racing – har klart kunststykket å nesten doble effekten i en Huracan. Med lovlig eksos!

Publisert

Det er ikke noen sak å modifisere en motor så den gir flere hestekrefter. Men det er sjelden man får noe uten at man må gi noe, og det vanlige når man trimmer er at man opplever økte utslipp, for eksempel, eller dårligere kjørbarhet, eller elendig holdbarhet. Eller alt på en gang.

Zyrus Engineering som holder til i ultramoderne lokaler på Gardermoen har lenge jobbet med sin egen Lamborghini-modell basert på en Huracan.

Strada LP 1200 er den døpt, i full overensstemmelse med Lamborghini-fabrikken. Navnet er ikke valgt tilfeldig, drømmen var tidlig å hente 1200 hestekrefter ut av den.

Siden dette i bunn og grunn er et kommersielt kundeprosjekt, er det derfor selvfølgelig viktig å kunne få en bil med slik motor godkjent for gatebruk.

For å få til det må sertifiseringsmyndigheter inn i bildet, og når dette skrives er bilen på vei hjem fra TÜV Rheinland.

Der har den vært gjennom hele kverna, med omfattende kjøresyklus, kaldstart, OBD 2 kompatibilitet og kom ut av det med flagget til topps. Heldigvis er det fremdeles muligheter for å få gjennom småserie-produserte biler på denne måten.

Sammen med Zyrus-sjefen Radni Molhampour (t.v. på hovedbildet) som er mannen med både ideene, kunnskapene og gjennomføringsviljen, reiste Morten Sivertsen (t.h.).

Han er en av de to som driver SItune – også velkjent i norske racingkretser, ikke mint på grunn av deres smarte dashbord – og har jobbet med mange Zyrus-prosjekt tidligere.

De er også gode på simuleringer og står bak mange av de løsningene som fikk motoren gjennom.

På vei hjem sa Morten Sivertsen at «Det har vært inspiserende å jobbe tett med kunnskapsrik tysk bilkompetanse, og jeg er positivt overrasket over hvordan vi er blitt mottatt av alle instanser på denne reisen».

I tillegg til å jobbe med motoren har Zyrus de siste tre årene gjennomført mer enn 15.000 km på bane for å verifisere at chassiset tåler den høye effekten.

Denne omfattende testingen er unik i verdenssammenheng og gjør at Zyrus blir eneste tuneren som får godkjent Lamborghini Huracan plattformen med 1200 hk.

Under finner du kopi av en reportasje om Zyrus fra BilAutofil nr. 3-2021:

Oppslag fra BilAutofil nr. 3-2021

Powered by Labrador CMS