Petter foran vanskelig safari-start

-Nøkkelen til å oppnå et godt resultat her er å kjøre forsiktig med innsiden av hodet og unngå punkteringer. Det sier Petter Solberg foran starten på det som ser ut til å bli årets desidert vanskeligste VM-løp, Safari Rally. Etter fire intense dager med gjennomkjøring av løypa i Kenya, er den norske Subaru-føreren nesten oppgitt over forholdene.

Publisert Sist oppdatert

Petter Solberg forbereder seg for Safari Rally

Nå er han klar for sin fjerde start i det eksotiske Safari Rally - løpet han ble kastet inn i som reserve for svenske Thomas Rådström da han pådro seg benbrudd i 1999. Det var Solbergs andre VM-runde for Ford, og den første gikk på is og snø i Sverige bare et par uker tidligere. Men Petter kvitterte med en 5.plass, og den plasseringen fulgte han opp året etter. I fjor lå han på en klar og utruet 3.plass da han måtte bryte med et defekt hjullager.

-Punkteringer og andre tekniske problemer kan avgjøre hele løpet her, så min kartleser Phil Mills og jeg skal bruke tid på å trene på hjulbytte og andre småreparasjoner vi selv kan gjøre på bilen, sier Petter Solberg. Fartsetappene i Safari Rally er fra 80 til 110 km lange, mens det i andre VM-løp er alt fra 5 til rundt 60 km. Det sier seg selv at mye kan skje på så lange etapper når veiforholdene er som de er.

-Det verste er at det går styggfort på enkelte steder, så bilene skal virkelig få merke påkjenningene. Også vi som sitter inne i bilene vil merke det. Jeg føler meg totalt utslitt nå etter fire dager med gjennomkjøring av løypa, sier Petter Solberg, som kan love alle TV-seere at det vil bli noen spektakulære bilder fra løpet.

Før helgens løp er det finske Marcus Grönholm i Peugeot som leder VM med 37 poeng. Spanjolen Carlos Sainz i Ford ligger på 2.plass med 23 poeng, mens Gilles Panizzi (Peugeot) og Colin McRae (Ford) har 20. Petter Solberg er på 6.plass med sine 15 poeng.

Safari Rally starter fra Nairobi fredag morgen og målgang er på samme sted søndag ettermiddag. Totalt er løpet 2.500 km langt. Av dette er drøye 1.000 km fartsetapper. BilNorge holder deg oppdatert.