Petter foran vanskelig safari-start - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Petter foran vanskelig safari-start
-Nøkkelen til å oppnå et godt resultat her er å kjøre forsiktig med innsiden av hodet og unngå punkteringer. Det sier Petter Solberg foran starten på det som ser ut til å bli årets desidert vanskeligste VM-løp, Safari Rally. Etter fire intense dager med gjennomkjøring av løypa i Kenya, er den norske Subaru-føreren nesten oppgitt over forholdene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
-Dette er uten tvil de verste veiene jeg har kjørt på, om man i det hele tatt kan kalle det veier. Dette blir et spesielt løp, og noen taktikk er det helt meningsløst å legge opp til. Her blir det å gå ut forsiktig og se an hva som skjer, sier Petter Solberg som ligger på en 6.plass i VM-sammendraget foran helgens åttende runde. Han har så langt tatt poeng i seks av sju løp med sin Subaru og har en 2.plass fra Argentina som sitt beste resultat så langt i år.

Nå er han klar for sin fjerde start i det eksotiske Safari Rally - løpet han ble kastet inn i som reserve for svenske Thomas Rådström da han pådro seg benbrudd i 1999. Det var Solbergs andre VM-runde for Ford, og den første gikk på is og snø i Sverige bare et par uker tidligere. Men Petter kvitterte med en 5.plass, og den plasseringen fulgte han opp året etter. I fjor lå han på en klar og utruet 3.plass da han måtte bryte med et defekt hjullager.

-Punkteringer og andre tekniske problemer kan avgjøre hele løpet her, så min kartleser Phil Mills og jeg skal bruke tid på å trene på hjulbytte og andre småreparasjoner vi selv kan gjøre på bilen, sier Petter Solberg. Fartsetappene i Safari Rally er fra 80 til 110 km lange, mens det i andre VM-løp er alt fra 5 til rundt 60 km. Det sier seg selv at mye kan skje på så lange etapper når veiforholdene er som de er.

-Det verste er at det går styggfort på enkelte steder, så bilene skal virkelig få merke påkjenningene. Også vi som sitter inne i bilene vil merke det. Jeg føler meg totalt utslitt nå etter fire dager med gjennomkjøring av løypa, sier Petter Solberg, som kan love alle TV-seere at det vil bli noen spektakulære bilder fra løpet.

Før helgens løp er det finske Marcus Grönholm i Peugeot som leder VM med 37 poeng. Spanjolen Carlos Sainz i Ford ligger på 2.plass med 23 poeng, mens Gilles Panizzi (Peugeot) og Colin McRae (Ford) har 20. Petter Solberg er på 6.plass med sine 15 poeng.

Safari Rally starter fra Nairobi fredag morgen og målgang er på samme sted søndag ettermiddag. Totalt er løpet 2.500 km langt. Av dette er drøye 1.000 km fartsetapper. BilNorge holder deg oppdatert.

Vinnere av fartsetapper så langt i år
1: Grönholm 20
2: Panizzi 19
3: Solberg 18
4: Burns 14
5: Mäkinen 13

Poengstilling førere
1: Grönholm 37
2: Sainz 23
3: Panizzi 20
3: McRae 20
5: Burns 19
6: Solberg 15
7: Mäkinen 14

Poengstilling team
1: Peugeot 77
2: Ford 55
3: Subaru 35
4: Mitsubishi 6
5: Skoda 5
6: Hyundai 4

Mark Wilford, PR-sjef i Ford Rally tror Petters første seier er nært forestående.

pic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: