Roger Moen klar for comeback - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Roger Moen klar for comeback
Etter et opphold på nesten to år, er Roger Moen fra Fetsund klar for nye fighter innen asfaltracing. Denne gang i Swedish Touring Car Championship. Førstkommende helg stiller han til start i en Peugeot 406 Coupe på Falkenberg. Der møter blant annet Tommy Rustad.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif
Roger Moen har for det meste hatt tilhold på engelske racingbaner siden 1995, der han har deltatt i blant annet British Touring Car Championship med stort hell. De to siste årene har han konsentrert seg om sitt eget team her hjemme, der han har hatt ansvaret for Petter Granlund og Kenneth Moens biler.

Han har imidlertid aldri lagt hjelm og kjørehansker på hylla, og er nå klar for nye fighter i en Peugeot 406 Coupe. Satsingen i STCC skjer i samarbeid med engelske Vic Lee, som i mange år har hatt ansvaret for Peugeot sine biler i engelske racingserier. Bilen han skal kjøre kommer opprinnelig fra BTCC, og Roger vil derfor få de samme vekttillegg og turtallsbegrensninger som Tommy Rustad har fått.

Når han nå starter så sent i sesongen, velger Roger Moen å kalle det en tidlig start på neste sesong. Da er målsettingen å bygge en bil etter STCC-reglementet.

- Det er en glimrende måte å komme i gang igjen på, og på denne måten får jeg lært meg de nye banene foran neste år, sier Roger Moen, som slett ikke er begeistret over handikappet Tommy Rustad og han selv blir ilagt.

- Så du gjør deg ingen forhåpninger om å vinne?

- Nei, så ærlig må en faktisk være, sier Roger. Vi prøvde oss forrige uke når jeg var i England for å teste, og med turtallsbegrensningen utgjør det ett sekund pr runde. Så den første fighten jeg må ta, blir vel med teknisk kontrollant, sier han videre.

- Hvordan?

- Tommy og jeg må jo bare prøve å overbevise dem om at de straffer oss vel hardt fordi vi kjører biler fra fjorårets BTCC, sier Roger og fortsetter. - Under forrige helgs runde i ETCC på Donington i England, hadde disse bilene bedre rundetider enn under fjorårets BTCC-runde. Det forteller jo at det har vært en viss utvikling i bilene som går i ETCC og STCC, sier Roger Moen.

Men, uansett vekttillegg og turtallsbegrensninger ser Roger Moen på dette som en viktig del av forberedelsene til neste år.

- Det er viktig å få litt tid til å bygge opp et nytt team, sier Roger. Det er Vic Lee som skal drifte Rogers bil i år. Og selv om han er travelt opptatt i England med BTCC, kommer Vic Lee selv til å være tilstede under rundene i STCC, sammen med to teknikere og en dataingeniør.

Og Roger gleder seg til å komme i gang igjen.

- Ja, dette blir både spennende og morsomt. STCC har utviklet seg til å bli en prestisjefylt serie med høy standard, så jeg gleder meg, sier han.

Søndag stiller han på startstreken sammen med Tommy Rustad for å forsvare Norges farger. Og som ikke det var nok skal han i tillegg ha ansvaret for Petter Granlunds deltakelse i Volvo S60 Challange. Det blir en travel helg.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: