Heftig og australsk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Heftig og australsk
Det virker underlig å snakke om sivilisert når det dreier seg om missiler som denne. Men den har da i hvert fall to seter!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

«Nakne» biler som balanserer på knivseggen i forhold til regler om sertifiserbarhet, blir åpenbart stadig mer populært.

KTM X-Bow og Ariel Atom er to forholdsvis kurante eksempler på trenden. Caparo T1 (hvor ble det av den?) og BAC Mono er enda mer ekstreme, de ligner baneracerne i det aller meste, inklusive det faktum at de bare har plass til én. 

Og så er de altså tillatt for gatebruk.

Dagens tekst dreier seg om Quantum GP700 fra Australia.

Vi er jo først og fremst vant til Utes derfra, Utility Vehicles. Det eneste utility-fenomenet denne kan kobles opp mot, er nok at den er svært nyttig når det gjelder å utfordre føreren.

Som man ser er det ikke mange komfortelementer her. Men det er plass til to, sånn at man kan snakke med noen dersom man kjeder seg.

Det er det nok ikke store sjanser for, 700 hester fra en 2,7-liters dobbel-kompressor firer høres passe hysterisk ut, og null til hundre på 2,6 er ganske interessant.

G-krefter
Et hk/kg forhold tilsvarende det råeste fra Königsegg, altså 1:1, høres enda morsommere ut når vi altså vet at vekten da bare er på 700 kg.

Jeff David heter mannen bak dette, og han påstår 1,9 g selv i ganske sakte svinger, og 2,5 g når du kjører svinger i 200 km/t. Ved toppfart, oppunder 300 km/t, gir de formidable vingene et marktrykk på mer enn 700 kg – teoretisk kan du altså kjøre opp ned.

Ikke fullt så teoretisk, nærmere praksis åpenbart – kan du dra 2 g når du trykker på bremsen også. Det er mer enn et fly bremses med når det lander på et hangarskip.

Tilpasses
Bilen kommer til å bli solgt med et fullt opplegg for bane-aktiviteter, men det er bare i USA man skal sørge for en form for typegodkjenning. I andre markeder skal man «tilpasse bilen til de lokale kravene, og sørge for at den går gjennom på enbil-godkjenning» sier han.

Han har åpenbart ikke vært i Norge.

David skal ut på en Gulf/Østen turne med det første eksemplaret nå. Han håper på å kunne legge prisen på rundt 700.000 dollar, og han tar sågar sikte på å produsere en avtagbar hardtop til den, med tiden.

Nevnte jeg ikke sivilisert?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: