Volkswagen : Cabriolet som blir til SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
64 bilder i galleri
Cabriolet som blir til SUV
Se nøye på denne bilen. Om halvannet års tid er T-Cross Breeze i Norge som VWs kommende kompakt-SUV. Naturligvis med annet navn.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

For to år siden stilte Volkswagen med den dieseldrevne targa-SUV-en T-Roc i Genève. To år og en dieselskandale senere har VW-folkene kappet av resten av taket og nappet ut dieselmotoren til fordel for en elektrisk drivlinje.

Naturligvis har T-Cross Breeze MQB-baserte Tiguan i bunnen. Interiøret er lekkert, og baksetet lar seg sitte i.

Men troen på hva julenissen faktisk kan fikse, må være godt forankret for å kunne tenke at VW virkelig vil sette en kabriolet-SUV i produksjon.

Denne er kun ment som blikkfang for å vende blikket fra høstens triste dieselaffære og mot en fremtid hvor VW kommer til å spille rollen som en av de største bilprodusentene i verden, kanskje allerede neste år som DEN største.

Vekstambisjoner
– Vi skal bli store og supersterke på SUV i Norge, slår VW-sjef Ulf Tore Hekneby ettertrykkelig fast. Volkswagen-konsernet har store huller i SUV-programmet, men de fylles nå opp med nye modeller i alle merkene VW er representert med i Norge.

T-Roc, eller hva det endelige navnet måtte bli, er VWs SUV-svar til dem som i dag kjøper eksempelvis Mazda CX-3, Mitsubishi ASX og Opel Mokka. Altså en bil i skjæringspunktet mellom B- og C-klassen. I Norge neste høst og trolig adskillig røffere og mer høybygd i stilen enn halvbroren Audi Q2.

Audi Q2, som du kan lese om ved å følge linken, vil ha det meste felles med T-Roc, men blir lavere og mykere i stilen.

VW Tiguan er snart i Norge. Bilen blir større enn utgående Tiguan, og kjøres med stort bagasjerom fram som fullverdig familie-SUV. En forlenget variant med sju sitteplasser kommer i Q2/2017.

Ulf Tore Hekneby regner med som sikkert at Tiguan også blir å finne som ladbar hybrid fordi en slik variant blant annet befinner seg på Genève-messen og fordi konsernet allerede har tre ladbare modeller på MQB-plattformen.

Også Skoda orienterer seg nå mer mot SUV-kjøperne. 4,70 meter lange VisionS har naturligvis sju sitteplasser siden Tiguan har fem. Så bytter de om i neste runde. For også VisionS blir kortere femseter litt inn i fremtiden. Da fases Yeti ut. Regn med SUV-en som første ladbare Skoda.

I 2017 vil også VW Touareg – tvillingbroren til Porsche Cayenne – være på plass som stor SUV og konkurrent der Volvo XC90 nå jafser grovt til seg av godt bemidlede bilkjøpere.

Se video og stort bildegalleri under saken.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: