Volvo : Selvkjørende Volvo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Selvkjørende Volvo
Sist vi hørte fra Volvo og deres selvkjørende, fikk vi vite at neste år skulle du få prøve dem. For seint! Uber gir deg muligheten i dag. I San Fransisco.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Volvo har sitt eget autonom-program, i samarbeid med en rekke lokale interesser, inklusive Gøteborg by selv.

I løpet av neste år skal «ekte» kunder kunne prøve de 100 bilene de vi ha på veien da. «Verdens første store autonom-bil prosjekt».

Men det er ganske spennende det også, det som Volvo har glemt å fortelle om, men som de deltar i på Amerikas vestkyst akkurat nå.

Det er bare et par måneder siden Uber dro i gang en taxitjeneste i Pittsburg med autonome biler. Der går det i Forder.

I dag startet de med Volvoer i San Fransisco.

Les også: Autonom i bakgården

Teststadium
Pennsylvania krever ikke en spesiell tillatelse for å sette i gang slike forsøk på offentlig vei, det gjør derimot California. At Volvoene i California nå er selvkjørende, betyr derfor ikke at de er uberørt av menneskehender.

En liten flåte Volvo XC90 er utviklet sammen med svenskene og blandes inn i Ubers vanlige taxi-tjeneste, men her får du både en mann bak rattet og en i passasjersetet.

Den første skal gripe inn dersom bilen gjør noe galt, han andre skal observere og jobbe med programmene for å få opplegget enda bedre.

Bilene er utstyrt med syv kameraer og en roterende lidar på taket – alt koblet til Ubers eget sett av imponerende selvkjørings-algoritmer.

(saken fortsetter)

Uber sier ikke noe om hvor mange biler de har på veien der fra i dag, de sier heller ikke noe om videre program. Men de forteller at dersom du bruker appen deres der nå, får du tilbud om en selvkjørende Volvo.

Du må imidlertid taste inn bestemmelsesstedet, siden bilene ikke får forlate San Fran. Turen koster det samme som med en sjåførkjørt Uber-bil.

Tanken på å sitte i en selvkjørende Volvo, lenge før noe tilsvarende er mulig hjemme, i Volvos offisielle regi, høres da egentlig ganske fristende ut?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: