Porsche : Femteplass til Olsen i Østerrike - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Femteplass til Olsen i Østerrike
Dennis Olsen kjørte inn til en femteplass i søndagens løp i Porsche Supercup på Red Bull Ring i Østerrike. Selv om det er hans svakeste resultat denne sesongen, ligger han fortsatt på andreplass i sammendraget.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

– Jeg slet litt med oppsettet denne helgen. Spesielt på kvalifiseringen, men det gikk litt bedre i løpet, og jeg hadde et par gode forbikjøringer. Det viktigste var å beholde andreplassen i mesterskapet og ledelsen i rookie-mesterskapet, forteller Dennis Olsen.

Dennis var nest raskest på treningen fredag, men i kvalifiseringen lørdag ble han bare nummer ni. Et par av førerne fikk imidlertid sine runder strøket fordi de hadde vært for langt utenfor banen, så dermed startet Team Norway-føreren fra sjuende startposisjon.

Dennis kom seg raskt opp på sjetteplass, og på den siste runden avanserte han til femteplass.

– Jeg opplevde at jeg slet litt på langsidene. Jeg vet ikke hva det kommer av, og det må vi undersøke nærmere.

For noen uker siden kjørte Dennis løp i den tyske Porsche Cupen på nettopp Red Bull Ring, og da gikk 21-åringen helt til topps – og kjørte faktisk fortere enn det han gjorde i Supercupen denne helgen.

– De to bilene jeg kjører i det tyske mesterskapet og Supercupen skal i utgangspunktet være helt like, men jeg opplever samtidig større suksess i Tyskland enn i Supercupen – til tross for at de fleste konkurrentene i toppen er de samme. Det er kanskje tilfeldig, men vi må i hvert fall undersøke om alt er i orden med bilen.

Dennis leder Porsche Carrera Cup Deutschland sammenlagt, men har også hatt en god start på sesongen i Porsche Mobil 1 Supercup, hvor han ligger på andreplass. Samtidig leder han mesterskapet for førsteårsførere – det såkalte Rookie-mesterskapet.

Det neste løpet i Supercupen går allerede til helgen på Silverstone i Storbritannia. Der håper Dennis å slå tilbake og kjempe om seier i kamp mot Michael Ammermüller, som leder Supercupen, og Matt Campbell, som vant helgens løp i Østerrike.

Den andre norske deltageren i Porsche Supercup, Roar Lindland, ble feiret med kake fra Porsche på lørdag da han fylte 40 år. Men Lyngdølen var mest opptatt med å kvalifisere seg best mulig på Red Bull Ring i Østerrike. Det endte med 22. startposisjon av de 32 bilene i feltet.

– Jeg hadde et høyere tempo inne, og følte jeg kunne være rundt topp 15, men Red Bull Ring er en vanskelig bane, og mange av førerne hadde kjørt her for noen uker siden i den tyske Porsche Cup’en.

Roar var likevel raskest av B-førerne i kvalifiseringen, og slik skulle det gå også i løpet.

– Jeg hadde et relativt begivenhetsløst løp og gjorde alt jeg kunne for å holde meg unna trøbbel. Det er et par gode forbikjøringsmuligheter på banen, men det er samtidig stor sjanse for at det blir et sammenstøt om man er for offensiv. Så jeg tok det sikre før det usikre, og det fungerte bra, sier Lindland.

Til slutt ble Lyngdølingen nummer 20 totalt, og det holdt til en seier i B-klassen. Dermed har 40-åringen vunnet de tre siste løpene i B-klassen, og leder også dette mesterkskapet sammenlagt i Porsche Mobil 1 Supercup. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: