Porsche Carrera Cup Deutschland på Nürburgring

Suveren seier til Dennis Olsen

Dennis Olsen kjørte inn til suveren seier i dagens løp i den tyske Carrera Cup på Nürburgring. Med andreplass i lørdagens løp har han suveren ledelse i cupen idet fire løp gjenstår.

Publisert Sist oppdatert

I mine atten år som motorjournalist har jeg ikke sett maken til prestasjon fra en norsk fører som det vi opplever med Dennis Olsen i år!

I den tyske Porsche Carerra Cup, med et trettitalls av verdens beste GT-førere, har Dennis tatt seks seire av ti mulige. I tillegg har han stått på pallen i ytterligere tre løp.

Han leder nå serien med 206 poeng, 31 flere enn nærmeste utfordrer, Nick Yelloly mens resten av konkurrentene nærmest er kjørt av lasset. Zöchling har 134 poeng og Ammermüller 126.

I tillegg slåss han om seieren i den enda mer prestisjefulle Porsche Supercup hvor han kun ligger tre poeng bak ledende Michael Ammermüller foran de to avsluttende løpene i Mexico.

Dennis hadde ikke det beste utgangspunktet i helgen med startspor fire i begge løpene.

Lørdagens løp ble kjørt i regn, og Dennis viste hvor mesterlig han behersker en bil med 485 hester på bakhjulene på et slikt føre.

Han fikk ingen spesielt god start, men kjempet innbitt og målbevisst og jobbet seg etter hvert opp til andreplass bak løpsvinner Nick Yelloly. Tredjeplassen gikk til Ammermüller.

I søndagens løp fikk Dennis en bedre start og kjempet seg opp til andreplass allerede etter de første svingene. Foran seg hadde han gårsdagens vinner, Nick Yelloly, og de to kjempet innbitt gjennom de fem første rundene.

Kampen var så tett at Christopher Zöchling kom bakfra og klarte å passere dem begge på femte runde, men østerrikeren var litt for ivrig og bremset for sent etter langsiden noen hundre meter senere.

Dermed så Dennis sitt snitt til å ta teten, og selv om Yelloly kjempet innbitt gjennom noen svinger, var han sjanseløs mot nordmannen som kjørte iskaldt og snart opparbeidet seg en luke.

Denne holdt han helt til mål. Yelloly endte på andreplass og tok dermed like mange poeng som Dennis denne helgen, mens Zöchling ble nummer tre.

– Jeg fikk en god start fra P4 og kunne pushe Yelloly allerede fra første runde. Jeg visste jeg kjørte raskere og måtte bare vente til riktig anledning til å komme forbi, sier Dennis til BilNorge.

– Da jeg kom forbi tenkte jeg bare SÅNN! – da er det bare å gi gass å vinne med størst mulig margin. Utrolig deilig følelse å kjøre først over mål og ikke minst å stå på toppen av pallen og høre den norske nasjonalsangen, sier en strålende fornøyd Dennis Olsen.

Norske Marius Nakken gjorde en meget bra kvalifisering og sikret seg startspor seks i dagens løp. Han kjempet innbitt i mange runder, var lenge på femteplass, men måtte til slutt se seg passert av flere slik at han endte løpet på tiendeplass.

Allerede neste helg kjøres to nye løp i den tyske cupen på Sachsenring, mens serien avsluttes på Hockenheim 13.-15. oktober.

Finaleløpene i Supercup kjøres i Mexico siste helgen i oktober.