Mercedes-Benz : Mercedes viser GLC i hydrogenversjon - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
39 bilder i galleri
Mercedes viser GLC i hydrogenversjon
Mercedes er blant de få merkene som har hatt hydrogenbiler på veien lenge. Nå klargjør de en ny generasjon, basert på GLC.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Bilforlaget var blant de første som kjørte på HY-skilter i Norge da vi en periode disponerte en hydrogendrevet Mercedes B-Klasse.

Bilen kjørte som man forventer at en Mercedes skal kjøre, og den ga oss full tilgang til kollektivfelt og andre elbilfordeler – dog ikke uten at vi måtte gi en og annen politikonstabel litt opplæring i regelverket – det vrimler jo ikke akkurat av HY-biler i Norge.

Eneste utfordringen vi hadde med bilen var tilgangen til hydrogen. Med kun et par stasjoner i Oslo måtte man planlegge nøye, og hvis den ene stasjonen hadde tekniske problemer eller var tom for suppe, kunne rekkeviddeangsten gi oss svettetokter.

Nå er vi lovet at det skal bygges ut et nett av hydrogenstasjoner rundt de store byene, så muligens skjer det innen det kommer et større antall HY-biler på veien.

Bilen Mercedes nå viser i Frankfurt ser ut omtrent som en vanlig GLC, og de hevder at den er så å si gryteklar. Likevel venter de med introduksjonen til 2019.

GLC F-Cell heter modellen som i tillegg til hydrogendrevne brenselceller også har en 13,8 kilowatts batteripakke om bord. Så hvis du har husket å lade den opp, har du noen mils ekstra rekkevidde når hydrogentanken er tom.

Batteripakken er nok også der for å levere ekstra effekt. Mercedes har ikke spesifisert hva som er hva, men sist jeg diskuterte brenselceller med en tysk ingeniør skisserte han at med dagens teknologi klarer brenselceller i bil normalt ikke å levere høyere effekt enn rundt 100 kW.

(saken fortsetter)

Hydrogentanken har en kapasitet på 4,4 kg, hvilket gir en rekkevidde på 437 kilometer etter NEDC-standarden. Når du så legger til 49 kilometer rekkevidde fra batteripakken, så nærmer det seg strekningen Oslo-Bergen.

Motoren har en makseffekt på 147 kW (200 hk) og et dreiemoment på 350 Newtonmeter over hele registeret.

2019 kan denne komme på veien, hvis den da ikke må vike plassen for den omfattende elbil-parken Mercedes planlegger å lansere omtrent samtidig

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: