BMW M3: Denne får du ikke se på lenge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Denne får du ikke se på lenge
SPIONBILDER: Med ny 5-serie på plass er turen for generasjonsskifter nå kommet til 3-serien. I løpet av året får vi se den, men ikke modellen som her er avbildet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Internt har denne kodenavn G80, om det skulle interessere. På tross av tung kamuflasje er det lett å skjønne at dette er en M3.

Bilen avslører seg gjennom ekstra sporvidde og mindre bakkeklaring, den har store bremseskiver og calipere.

Se nøye nederst i hekken, så oppdager du de to doble eksosrørene som vil bli vesentlig bedre eksponert på den ferdige modellen.

Godt skjult under all kamuflasjen i fronten ligger en avansert splitter som sender luftstrømmene slik at de gir maksimal kjøling til motor og bremser, samtidig som de sørger for optimal downforce i høye hastigheter.

Foreløpig er det lite som har lekket ut om neste generasjon M3, men vi kan regne med at den som dagens modell får en rekkesekser med twin turbo snaue rundt 500 hester.

Kanskje velger BMW å utstyre nye M3 med elektrisk kompressor som kan trå til ved lave turtall, eller et mildt hybridsystem for å redusere forbruket.

En vanlig M3 har i dag 436 hestekrefter, mens spesialutgaven M3 CS har 460 av dem. Det vil ikke overraske om nykommeren nærmer seg 500 hester på stallen.

Den kan trenge det for å hamle opp med toppversjonene fra Mercedes-AMG og Audi RS4 sedan og Avant og RS5 Coupé

Sekstrinns manuell girkasse blir standard, 8-trinns automat alternativet. Sistnevnte blir eneste mulighet om du ønsker firehjulsdrift som fra generasjonsskiftet blir et alternativ til bakhjulsdrift.

Vi hører nemlig at det M-utviklede xDrive-systemet som er standard i nye M5,skal være mulig å få pakket inn i neste M3 også – riktignok mot et pristillegg. Systemet er unikt ved at sjåføren kan velge mellom firehjulsdrift og ren bakhjulsdrift.

Neste generasjon 3-serie forventes å debutere mot slutten av 2018. Muligens rekker da bare sedanen å klemme seg inn før årsskiftet mens stasjonsvognen må vente til 2019. M3-utgaven ligger trolig ytterligere et år frem i tid.

Kanskje får vi oppleve det samme som sist, da M3 og M4 debuterte samtidig og vi kjørte begge på fantastiske Autodromo Internacional do Algarve på den portugisiske sydkysten. Jeg tar gjerne en reprise av den opplevelsen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: