Nissan Leaf: Ladbart årets vinner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ladbart årets vinner
Elbiler og ladbare hybrider er årets vinnere når første tertial gjøres opp med 3,5 prosent personbiltilbakegang.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Selv med en tilbakegang i antall registreringer med 3,5 prosent til 47.854 biler ligger 2018 til å bli et svært godt år, og særlig for dem som har noe ladbart å tilby, enten det er nytt eller bruktimportert.

Nedsiden er den lange ventetiden på mange elbilmodeller.

Endringen i bilsammensetningen i første kvartal er betydelig sammenliknet med samme periode i fjor. Bensinbilene er litt tilbake mens salget av vanlige hybrider og dieselbiler er dramatisk ned, i følge tall fra OFV.

Om vi ser bort fra fjorårets gjennomsnittstall og kun forholder oss til de to siste månedene i 2017, og sammenlikner med første kvartal i år, så er endringene forholdsvis små.

Elbilandelen var i desember 27,5 og har kun økt til 27.7 i år til tross for Nissans stormflo av Leaf i mars og modellseier i april (dog med VW Golf ikke veldig langt bak).

Dieselandelen på 18,8 prosent er identisk med desember, og bensinbilandelen er bare ubetydelig ned.

Ut av dette kan leses at ikke alle har kastet seg på elbilbølgen, men vurderer bilkjøpet ut fra faktisk behov. Eksempelvis mener en av fem at dieselbilen fortsatt er det rette kjøretøyet for dem.

Men i den lange køen av elbilkjøpere finnes det kunder som er mer utålmodige enn andre og heller velger en bruktimportert modell som i mange tilfeller knapt er brukt. Særlig gjelder det fortsatt Kia Soul.

I første tertial i fjor stod elbilene for 32,1 prosent av den totale personbilbruktimporten, ett år senere hadde andelen økt til 59,9 prosent.

Ved inngangen til mai holdt Nissan Leaf fortsatt en klar førsteplass, foran VW Golf og BMW i3. Den mestselgende fossilbilen (Skoda Octavia) dukker først opp på 12. plass.

Det er verd å merke at fire av ti (41,2 prosent) som handler ny bil fortsatt sverger til firehjulsdrift. Tesla Model X bidrar til å holde andelen høy.

Blant de store merkene er Volkswagen, Toyota, BMW, Mercedes, Ford og Audi årets tapere i volum, mens Nissan, Tesla, Peugeot og Kia kan heve flagget som vinnere.

Samtidig har nykommeren Seat registrert dobbelt så mange biler som Fiat i årets fire første måneder.

Nye biler i april

1. Nissan Leaf

997

2. VW Golf

918

3. BMW i3

524

4. Volvo XC60

437

5. Tesla Model X

416

6. Toyota Yaris

360

7. Toyota RAV4

356

8. Toyota C-HR

315

9. Mercedes GLC

314

10. VW Passat

310

11. Tesla Model S

300

12. Skoda Octavia

286

13. Toyota Auris

269

14. Volvo V90

262

15. Renault Zoe

250

Kilde: OFV

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: