Lego fikser: McLaren Senna for de aller minste - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Lego fikser: McLaren Senna for de aller minste
Nå kan du kjøpe McLaren Senna til en brøkdel av originalprisen, men det forutsetter at du bygger bilen selv. Og hvor kommer delene fra? Selvfølgelig fra Lego.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Sett nye rekorder med McLaren Senna. Test aerodynamikken til denne ultrakjappe bilen i vindtunnelen. Etterpå kan du skifte felger, og vise hva du kan på banen! Eller?

Banebil for gatebruk
Med Senna fra Ultimate Series har McLarens tatt en ekstrem bil utviklet for banebruk ned til gatenivå. Senna, som kun skal bygges i 500 eksemplarer, har nært slektskap med F1 og P1, men er basert på en sterkt ombygget McLaren 720S, lansert i 2017.

Bilen veier 1190 kilogram og V8-motoren som yter 800 hk tar deg til 100 km/t på 2,7 sekunder, til 200 km/t på 6,8 sekunder og til 300 km/t på 17,5 sekunder.

Ikke rart at mange drømmer om å eie denne drøyt åtte millioner kroner kostbare supersportsbilen (før avgifter og moms).

Drøyt 40.000 besøkende entusiaster kunne på seneste Oslo Motor Show se og høre lyden av bilen til Arne Fredly, det eneste eksemplaret eid av en nordmann.

Lego fikser
Men fortvil ikke, for nå kan du i det minste bygge sin egen, riktignok i litt mindre målestokk. Det sørger Lego for som har avtale med McLaren, og prisen er heller ikke avskrekkende: 170 kroner. Det betyr at du kan kjøpe bortimot 50.000 Lego-utgaver av Senna for samme prisen som originalbilen.

Raskere å sette sammen er den nok også. En ekte Senna tar det rundt 300 timer å bygge, så med 219 deler som Lego-varianten består av burde oppgaven være overkommelig.

(saken fortsetter)

Med vindtunnel
Dessuten følger både vindtunnel og sjåfør med Lego-utgaven, alt det koster svinsk mye penger ekstra hos McLaren, om de i det hele tatt er i stand til å effektuere en slik bestilling.

Les også: Ny Senna fra McLaren

Og kanskje best av alt: Der du bør ha spesialkompetanse for å kunne ha glede av originalen, mener Lego at det holder med sju års aldersgrense for deres variant som naturligvis også er utstyrt med den superlette og svært effektive bakspoileren som kjennetegner Senna.

Senna fra Lego leveres i Victory Grey med kontrasterende oransje fargeelementer, utskiftbare felger og avtakbar frontrute.

Hylder Ayrton Senna
Senna er McLarens hyldest til den legendariske Formel-1 føreren Artyon Senna, brasilianeren som var nært knyttet til McLaren-teamet, og som noe senere omkom i et voldsomt krasj på Imola-banen under San Marino Grand Prix i 1994.

Lego har etter hvert bygd opp en omfattende modellrekke av superbiler, på flere byggenivåer fra de forholdsvis enkle i Speed Champions-serien som McLaren-modellene Senna, 720S, Ford Fiesta M-Sport WRC, Ferrari 488 GT3, Chevrolet Camara ZL1, 1968 Ford Mustang og Dodge Charger R/T er en del av, til langt mer avanserte og vesentlig dyrere Porsche 911 GT3 RS og Bugatti Chiron i Technic-innpakking.

For dem som ikke vet det: Arne Fredly har også original Chiron i garasjen, vist på Oslo Motor Show høsten 2017.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: