Nye våpen i partikkelkampen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Nye våpen i partikkelkampen
SPIONBILDER: Myndighetene strammer stadig inn utslippskravene fra bensin- og dieselmotorer. Men det er ikke avgassene som er det største problemet når det gjelder partikler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Støv og partikler virvles i stor grad opp av kjøretøy i bevegelse, fra hjul, bremser og veislitasje. Så selv om Norge har en stadig voksende elbilpark, elimineres ikke problemet for allergikere.

Det tyske selskapet MANN+HUMMEL har utviklet ulike applikasjoner i krigen mot partikler.

Et filter plassert i bilens gulv kan i fremtiden samle opp partikler fra omgivelsene. I tillegg kan et NO2-filter plassert i bilens klimaanlegg sørge for renere luft for passasjerene inne i bilen.

Det vi ser på disse bildene er et partikkelfilter plassert direkte på hjulene som samler opp bremsestøv – her plassert på en Golf som benyttes som testbil av Volkswagen.

Takket være plasseringen nær bremsene vil filteret effektivt samle opp bremsestøv – spesielt i bytrafikk der bremsene benyttes vesentlig hyppigere enn på landevei.

Filteret er bygget i materialer som ikke påvirkes av temperatursvingninger og korrosjon, og det kan samle opp så mye som 80 prosent av bremsestøvet fra den aktuelle bilen det er montert på.

Systemet har vært gjennom en rekke laboratorietester og testes nå ut i naturlige miljøer i Stuttgart i samarbeid med Volkswagen og andre potensiell partnere.

I fremtiden kan slike filtre benyttes i lette og tunge biler, i tog og ellers i industrien – helt uavhengig av type drivlinje.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: