Mester i forbikjøringer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Mester i forbikjøringer
Dennis Hauger hadde en vanskelig debut i italienske Formel 4. Men han fikk vist at han aldri gir opp gjennom hele 59 forbikjøringer.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Uken i Italia begynte så bra for 16-åringen fra Aurskog. På en testdag onsdag var han raskest av samtlige, og det samme gjentok seg i den frie treningen fredag hvor han satte beste og tredje beste tider.

Begge disse dagene ble kjørt på tørr asfalt, men slik skulle det ikke bli resten av helgen. Lørdag og søndag var det stadig skiftende vær med kraftig regnbyger som medførte at det nærmest rant elver tvers over banen.

Da kvalifiseringene ble kjørt lørdag formiddag satte Dennis 12. beste tid i første kvalifiseringen mens han ble nummer tre i den andre.

– Jeg var brukbart fornøyd med dette, men så fikk teamet beskjed om at det var funnet uregelmessigheter i bensinen vår og at både jeg og teamkameraten min fikk strøket tidene fra kvalifiseringen slik at vi måtte starte bakerst i alle tre løpene.

– Dette er helt uforståelig for vi kjører for et profesjonelt team som aldri ville finne på å jukse på denne måten, og i tillegg vet alle at det tas prøver som gjør at slike forsøk er dømt til å bli oppdaget, sier Dennis som selvsagt ble svært skuffet over denne hendelsen.

Teamet sendte ut en pressemelding der de sa at de gjennom 40 års aktivitet aldri hadde opplevd lignende beskyldninger. De bestemte seg deretter for å gjøre det best mulige ut av den håpløse situasjonen.

– I første løp satset vi på regndekk, men siden Safety Car førte oss gjennom store deler av løpet klarte vi ikke mer enn 21. plass, sier Dennis. Plasseringen var slett ikke ille tatt i betraktning at han hadde startspor 33.

– I andre løp holdt vi stor fart og avanserte fra 33. plass til 8. plass over målstreken. I det tredje og siste løpet lå vi igjen og stanget store deler av løpet bak Safety Car, men klarte til slutt å kjøre over målstreken som nummer 11.

Nest helg har Dennis Hauger kjørefri, men i helgen etter vår nasjonaldag skal han i ny aksjon i det italienske mesterskapet. Da får vi håpe på en bedre uttelling enn denne helgen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: