BMW : Seier for Krognes på Ringen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Seier for Krognes på Ringen
Christian Krognes (29) kjørte søndag det siste løpet før det braker løs med det årlige 24‐timersløpet på Nürburgring i slutten av juni.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Helgen fungerte som en generalprøve for teamet, og sammen med teamkompisene Nick Yelloly og David Pittard tok Krognes hjem seieren etter seks timer med løpskjøring i en BMW M6 GT3.

– Dette er et fantastisk resultat for oss, spesielt siden konkurransen var svært hard og de fleste av de beste teamene var på plass. Det store målet er selvsagt å vinne 24‐timersløpet neste måned, men å vinne her betyr bare at vi stiller ekstra godt forberedt når starten går i juni, sier Christian.

Teamet viste allerede på kvalifiseringen lørdag at farten var bra, og på tørre forhold satte Krognes den nest raskeste tiden i feltet.

Da startposisjonene skulle avgjøres i det siste kvalifiseringspasset søndag morgen traff i midlertidig ikke teamet med dekkvalget i det plaskende regnet, og resultatet ble en skuffende 21. startposisjon.

– Etter at vi viste godt fart på treningen var det naturligvis frustrerende å ikke få ut potensialet under den tellende kvalifiseringen, men slik er det noen ganger. Banen er over 25 kilometer lang, og vi satset på at banen var våtere enn den viste seg å være. De myke dekkene vi valgte å kjøre med ble altfor varme etter kort tid og derfor var vi sjanseløse på en god plassering.

Krognes startet løpet under vekslende værforhold, men denne gangen traff teamet med dekkvalget.

Med tørrværsdekk på bilen kjørte Krognes seg raskt opp på en andreplass da brorparten av feltet hadde valgt å bruke regndekk – og åtte runder senere var Hamar‐gutten i ledelse.

Idet han gikk i depotet for å overlevere bilen til BMW fabrikkfører og F1‐testfører, Nick Yelloly, passerte han i en gulflaggsone som kostet teamet nærmere 50 sekunder på konkurrentene.

Yelloly kjørte strålende og engelskmannen David Pittard fortsatte å plukke sekunder på ledelsen, så da Krognes igjen gikk i bilen for å kjøre det siste og avgjørende passet før mål, var forspranget til den ledende BMW-en 15 sekunder.

– Jeg kjørte meg inn i en bra flyt umiddelbart og så at jeg sakte men sikker plukket sekunder på lederen foran meg. Ettersom Walkenhorst Motorsport er for et privatteam å regne og det var en fabrikksstøttet BMW som ledet, var det enormt inspirerende å se at jeg nærmet meg for hver eneste sving, sier Hara-gutten.

Etter tre runder var Krognes like i helene på BMWs fabrikkfører Jesse Krohn, og etter en spektakulær kamp kjempet Hamar‐gutten seg forbi den ledende bilen da det gjensto elleve minutter av det seks timer lange løpet.

Krognes så seg aldri tilbake og tok teamets første seier på fire år på den legendariske banen, og det var en strålende fornøyd nordmann som hoppet ut av bilen like etter målgang.

– Teameieren fortalte meg hvor mye det ville bety for ham dersom vi klarte å ta denne seieren før jeg gikk i bilen. Da sier det seg selv at man gir alt og litt til, og gjennom de siste runde var det rett og slett vinn eller forsvinn. Jeg er utrolig stolt av alle på teamet og ikke minst glad for at jeg trakk det lengste strået i kampen med den andre BMW-en, og nå gleder jeg meg bare enormt til løpet neste måned, avslutter Krognes.

Det årlige 24‐timersløpet på Nürburgring er et av verdens største idrettsarrangementer og det ventes nærmere 250.000 tilskuere rundt banen i dagene 20.-23. juni. Krognes deltar med nevnte Nick Yelloly og David Pittard, i tillegg til den tidligere fabrikkføreren hos Nissan, Lucas Ordoñez.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: