Dette bør du passe på ved kjøp av bruktimportert elbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Dette bør du passe på ved kjøp av bruktimportert elbil
NAF-rådgiver Nils Sødal er ute med gode tips til deg som vurderer å kjøpe bruktimportert bruktbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den voldsomme etterspørselen etter elbiler har gjort at bruktimporten av slike biler har vært stor det siste året. Dette er biler som er nye, men som har vært registrert i et annet europeisk land.

- Skal du kjøpe en elbil som er bruktimportert er det lurt å sjekke hvordan den er utstyrt for norsk vær- og føreforhold. Da slipper du overraskelser, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

- Selv om bilen selges i Norge, betyr ikke det at den er tilpasset nordiske forhold. Varsellampene bør blinke hvis du velger biler som er bruktimportert fra sydligere strøk. De mangler utstyr du vil savne om vinteren, advarer Sødal.
Setevarme, varmepumpe og batterivarmer er eksempler på utstyr som er nødvendig standardutstyr på elbiler solgt i Norge.
Ifølge Sødal er det også lurt å ta en ekstra titt på hvilken type fjern- og nærlys bilen leveres med. For eksempel er LED-lys vanlig i Norge, men det er ikke like vanlig i andre land.


Rettigheter
- Det er viktig at folk vet hvilke rettigheter de har dersom bilen ikke er tilpasset norske forhold og ikke har det utstyret som er vanlig for nye biler i Norge, sier Sødal.
Bilforhandleren har et klart ansvar for å ta vare på deg som kjøper. Forbrukerkjøpsloven forplikter forhandleren til å opplyse om forhold som har betydning for kjøpet.
- En profesjonell forhandler bør uttrykkelig informere deg dersom bilen ikke har denne type utstyr, mener Sødal.
- Det holder ikke at dette utstyret ikke står på listen over utstyr til bilen. Salgsmateriellet må spesifiseres med utstyr for norsk vinter som ikke er på bilen, fortsetter han.
Bilforhandleren vil også ha plikt til å opplyse om tekniske sider ved bilen som gjør at den er dårlig egnet til bruk i norske forhold
Dersom forhandleren ikke informerer om manglende utstyr eller tekniske sider som gjør bilen dårlig egnet for norske forhold, så kan han bli ansvarlig overfor deg som kjøper. Dette kan gi rett til prisavslag, erstatning eller heving av kjøpet, alt etter hvor alvorlig manglene ved bilen er.
De som vurderer en importert elbil må også være bevisst på garantivilkårene. I Europa er det vanlig med 3 års nybilgaranti og 5 års batterigaranti mot 5 og 8 år i Norge.
- Garanti er viktig. Sjekk dette med forhandler, oppfordrer Sødal.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: