Seier til Grøndal i Aurskog-Høland Rally - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Seier til Grøndal i Aurskog-Høland Rally
Drammenseren Anders Grøndal vant NM runden Aurskog Hølandrally med sin kartleser Marius Fuglerud fra Lier. Ekstra morsomt for Marius som fikk sin første totalseier i NM.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Duoen stilte som vanlig til start i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det var svært tøffe forhold på de raske veiene som besto av 60 prosent grus og 40 prosent asfalt i regnværet.

Men Grøndal festet grepet allerede fra første fartsprøve og ledet fra start til mål. Han vant hele 6 av 10 fartsetapper og var nummer to på de fire andre.

På den ene prøven kunne det imidlertid tatt en brå slutt for Anders og Marius. De kom altfor raskt inn mot en sving, dro av veien og snittet noen trær slik at barken på treet ble borte.

Men drammenseren holdt hodet kaldt og kom seg videre. På tross av et lite tidstap klarte han å vinne fartsetappen.

– Dette var en herlig seier, sier Grøndal som tok sin første totalseier i NM etter en stygg krasj i rally Hedemarken i september i fjor.

Anders tok i april sitt femtende NM-gull da han vant NM i bakkeløp. Nå kan det også lykkes i rally-NM da han med dagens resultat rykket opp på en andreplass i NM sammendraget bak ledende Ole Christian Veiby som ikke deltok i denne NM-runden siden han prioriterte VM-runden i Portugal

Det var Frank Tore Larsen med kartleser Morten Erik Abrahamsen som tok andreplassen, 6,8 sekunder bak vinnerne. Også de i en Ford Fiesta R5.

De to Buskerud-førerne var i en klasse for seg blant de 60 startende. Siste pallplass tok Kenneth Johnsrød og Dyre Erling Fredriksen som også kjørte Ford Fiesta R5. De var 52,8 sekunder bak teten.

Bernt Kollevold vant klassen for eldre firehjulsdrevne biler i sin Mitsubishi EVO9 og tok en sterk fjerdeplass totalt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: