Lister går elektrisk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Lister går elektrisk
I 65 år har Lister laget sine spesialutgaver av Jaguar. Nå er de klar med sin første elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det dreier seg selvsagt om Jaguar I-Pace, og Lister lover en bil som er lettere og kjappere enn originalen i tillegg til at den vil gjøre I-Pace-eiere grønne av misunnelse.

Prototypen de viser er nemlig lakkert i Listers tradisjonelle fargekombinasjon, British Racing Green i kombinasjon med knallgule kontrastelementer.

Men du må ikke velge denne fargekombinasjonen – Lister lakkerer bilen i akkurat den fargen du selv ønsker. I tillegg velger du nappa skinninteriør i en av 60 farger, med enda større fargeutvalg for kontrastsømmene.

En rekke komponenter er erstattet med nye utført i karbonfiber – som frontfanger og -splitter, panser, bakfanger og diffuser.

Hjulbuene er bredere enn på originalen, og Lister tilbyr sine egne designfelger. Bak disse sitter karbon-keramiske bremser. Chassiset er senket og justerbart i høyden.

Utskiftingen av komponenter gir en vektbesparelse på 100 kg slik at bilen veier 2033 kg. Sammen med software oppdatering skal det gi en aks-tid til 100 på rundt fire sekunder.

– Selv om vi har bensin i blodet kan vi ikke ignorere interessen for elbiler, spesielt med de skattefordeler disse byr på for firmabilkunder, sier Lister i en pressemelding.

Startpris på Lister SUV-E blir 125.000 pund – omtrent det dobbelte av basisprisen på en Jaguar I-Pace i Storbritannia.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: