Sivert Svardal: Bilsporttalentet 2019 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sivert Svardal: Bilsporttalentet 2019
Sivert Svardal (18) fra den aktive klubben NMK Konsmo kunne slippe jubelen løs på Bilsportgallaen lørdag. Sivert er nemlig vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2019».
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt over to dager i midten av september, har både Sivert og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse.

Lørdag ble den offentliggjort, under Norges Bilsportforbunds årlige bilsportgalla. Da kunne rallycross-føreren fra Sørlandet motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både speedcar, gokart, bilcross og Porsche GT4 Cayman. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både løping og andre øvelser inngikk.

De ble også vurdert for måten de presenterte seg selv på for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Juryen hadde ingen lett oppgave. De var fem godt forberedte finalister som alle holdt uhyre jevnt og høyt nivå. Den juryen til slutt mente kom best ut av alle i de krevende testene og viste størst fremgang under årets konkurranse, var altså Sivert Svardal.

Sivert Svardal er arvelig belastet og langt fra den første Svardal fra Konsmo som har hevdet seg på rallycrossbanen. Han har erfaring også fra gokart og bilcross, og har kjørt rallycross på EM-nivå.

I fjor tok han NM-gull i klassen Supernasjonal 1601-2000 ccm med en Mazda RX8, og i år endte han på sølvplass i samme klasse med samme bil.

Sivert Svardal er en del av juniorlandslaget til Team Norway, og neste år er planene klare for EM-kjøring i rallycross igjen.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/BilNorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge samt motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal samt Proffklær.

Finaledeltagere 2019:

Navn

Alder

Klubb

Sportsgren

Jacob Lyseng

17 år

NMK Hønefoss

Rally

Ola Nore Jr.

18 år

NMK Modum & Sigdal

Rally

Sindre Setsaas

21 år

NMK Rennebu

Racing

Sivert Svardal

18 år

NMK Konsmo

Rallycross

Edward Sander Woldseth

18 år

KNA Varna

Racing

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: