Folk dropper EU-kontroll - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Folk dropper EU-kontroll
Etter at fristen for EU-kontroll ble utvidet viser nye tall at tusenvis har utsatt å ta EU-kontroll: - Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller om en måned, melder NBF.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

- Det sier seg selv at dersom altfor mange velger å utsette nødvendig vedlikehold og reparasjoner så vil køene foran verkstedportene bli svært lange, sier Tor Simonsen i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Etter at Statens vegvesen utvidet fristen for EU-kontroll velger tusenvis å utsette å ta EU-kontroll. Ifølge NBF er det per i dag gjennomført 18.000 færre EU-kontroller sammenlignet med samme periode som i 2019.

80.000 ekstra biler
Fortsetter denne trenden vil det være 80.000 ekstra biler som skal ha EU-kontroll i neste periode, melder NBF. Det kan føre til lange køer, og at mange ikke rekker å få gjennomført kontrollen før neste frist.

- Bilbransjen frykter at for mange utsetter å ta EU-kontroll. Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller om en måned, sier Tor Simonsen, bransjefagligleder i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

- Men verkstedene er åpne og kan operere med svært lav smitterisiko. Det er ingen grunn til å utsette EU-kontroll hvis du ikke er syk eller i karantene, sier Simonsen.

Statens vegvesen gav en utsettelse av fristen av EU-kontroll til 187.000 biler. Normalt gjennomføres det i snitt seks til åtte tusen kontroller hver dag. Totalt gjennomfører verkstedene seks millioner reparasjoner og vedlikeholdsoppgaver på biler hvert år.t

Kan bli lange køer
- Det sier seg selv at dersom altfor mange velger å utsette nødvendig vedlikehold og reparasjoner så vil køene foran verkstedportene bli svært lange, sier Simonsen og fortsetter:

- Dette vil igjen gjøre at folk kan risikere å ikke ha tilgang til trygge og kjørbare biler i en lengre periode. Men det er helt unødvendig.

- Verkstedene har kapasitet og det er trygt. Kunden trenger ikke møte et eneste menneske ved verkstedbesøk, legger Simonsen til.

Både statsminister og helseminister har poengtert at alt som kan fungere som normalt, bør fungere som normalt. Bilbransjen kan operere som normalt bare det kommer kunder, påpeker NBF.

- Bilforhandlere og -verksteder strekker seg langt for å imøtekomme kundebehov. Mange tilbyr seg å hente biler og man tar kontakt med eksisterende kunder, avslutter Simonsen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: