Økt takt på elektrifiseringen hos BMW

BMW satser tungt på elektriske biler og skal ha 25 elektrifiserte modeller på markedet innen 2023.

Publisert Sist oppdatert

BMW i3 var blant de aller første modeller som var konstruert som elbil fra scratch – noe som blant annet inkluderte avansert bruk av karbonfiberforsterket plast. Modellen har vært en gedigen suksess i Norge som BMWs suverene bestselger de siste årene.

Siden de første bilene kom hit sent 2013, er det ifølge OFV registrert over 25.000 nye i3 på norske skilter – tilsvarende drøye 35 prosent av det totale BMW-salget i perioden.

Nå lover BMW en rekke nye modeller med stikkontakt. Innen 2023 skal de, inkludert Mini og Rolls-Royce, ha 25 elektrifiserte modeller på markedet, hvorav halvparten skal være rene elbiler.

I tillegg til i3 har de i dag Mini Cooper SE, og iX3 er snart på markedet som deres første elektriske SUV. Neste år følger SUV-en som foreløpig bærer betegnelsen iNext samt den sporty coupéen i4.

Vi vet gjennom spionbilder at en el-drevet 3-serie er under utvikling og at neste generasjon 7-serie får et rent elektrisk alternativ i tillegg til ladbar hybrid, bensin og diesel.

Denne uken avslørte BMWs toppsjef, Oliver Zipse at også X1 og 5-serie skal tilbys med fire alternative drivlinjer – deriblant batterielektrisk. Trolig vil dette gjelde neste generasjon av disse modellene som allerede er over midtveis i sin livssyklus.

Innen 2030 skal BMW ha syv millioner elektrifiserte biler på veien, og de forventer at 2/3 av disse er rene elbiler.

I tillegg til å redusere utslippene fra bilparken tar BMW en rekke andre grep for å bli en grønnere produsent. Det innebærer blant annet å redusere CO2-utslippene med hele 80 prosent fra 2019-nivå til 2030.

Et annet tiltak er resirkulering, spesielt med hensyn til batterier. Inntil 95 % av en moderne bil kan resirkuleres, men fortsatt er det beskjedent bruk av resirkulerte materialer i nye biler, selv om BMW har vist eksempler på dette i bl.a. annet i3. Dette skal de jobbe mer med fremover.

Powered by Labrador CMS