BMW 1-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 1-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 1-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 1-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 1-serie
Datamanipulasjon: Carparazzi©
BMW 1-serie
Datamanipulasjon: Carparazzi©

Ny 1-serie fersket

Her er ferske bilder av neste generasjon 1-serie fra BMW. Det kommer på markedet om et snaut år.

Publisert Sist oppdatert

Det har sikkert vært noen diskusjoner internt om hvilken BMW-modell som først skulle skiftes ut – 1- eller 3-serie. Begge har nemlig vært på markedet siden 2004 og fikk en facelift i 2008. Dermed tikker det ubønnhørlig mot utfasing.

Nå har vanligvis velinformerte kilder fortalt oss at vi får se en ny 1-serie i løpet av høsten, mens en ny 3-serie ikke kommer før neste år. Det betyr trolig verdensdebut for 1-serie på høstens Frankfurt-utstilling, mens 3-serien vises i Genève våren 2012.

Her har våre spionfotografer greid å fotografere en diskret maskert 5-dørsutgave av 1-serien under testing. Vi ser en markant nyregrill, oppblåste støtfangere og baklykter fra en produksjonsmodell.

C-stolpen er gjort slankere, noe som vil forbedre sikten skrått bakover. Dermed ser det ut som BMW tar et av brukernes ankepunkter på alvor, det er nemlig ikke lett å rygge en 1-serie inn på en trang garasjeplass.

Stor familie
Som dagens modell kommer også neste generasjon i flere karosseriformer i løpet av de nærmeste årene. Først ut er 3- og 5-dørs, siden følger coupé og cabriolet som nå står foran en ansiktsløftning som gjør at de skal leve et par år til.

I følge våre kilder har sentrale personer på produktutvikling hos BMW røpet at de er åpne for utvikling av nye modellvarianter dersom markedet ønsker dette – som for eksempel en forlenget variant med bedre plass i baksetet.

Motorene blir videreutvikling av dagens bensin- og dieselmotorer med Efficient Dynamics, og kanskje får vi også en hybridutgave av neste 1-serie. I den andre enden av skalaen får vi biler med kraftige turbomotorer, og kanskje etter hvert en M-utgave.

LES OM 1-SERIE M COUPÉ

Powered by Labrador CMS