Konklusjon

Publisert

Testen

Når tre sjåfører tilbringer to dager med tre biler og tilbakelegger til sammen 2.100 km, er det som regel lagt til rette for uenigheter når det gjelder bilvalg. Denne gang var det ikke det, og selv ikke det faktum at Clio hadde en svakere motor enn de to konkurrentene, var nok til å fra ta den æren av å være testlagets førstevalg. Alle som kjørte denne bilen i testperioden kommenterte at dette var en klasse opp i forhold til de to konkurrentene når det gjelder komfort og kvalitetsfølelse. Men med hånden på hjertet; vi hadde gjerne sett at vår testbil hadde 1,4-literen med 75 hk under panseret.

Polo blir vårt andrevalg. Kjapp, lettkjørt og med kontante og trygge kjøreegenskaper scorer den spesielt godt på vinterføre. Litt traust designmessig, men dette er en gjennomprøvd og robust småbil som har vist sin styrke siden 1994.

206 falt ikke helt i smak, blant annet på grunn av at den gir et billigere inntrykk enn de to konkurrentene. Både materialvalg og ikke minst støynivå og et raklete gearskift sørger for at 206 ikke innfrir forventningene. Plassmessig har derimot 206 sterke kort på hånden, og fjæringskomforten er absolutt se tett opp til Clio som det er mulig å komme uten å nå helt opp. Kanskje Peugeot har skrudd forventningene litt for høyt, 206 makter etter vår vurdering ikke å fylle 205s plass, til det har konkurransen blitt for sterk.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS