Vår vurdering

Publisert Sist oppdatert

Innledning

Da vi etter tre dagers testkjøring oppsummerte hovedinntrykket av de seks bilene, ble den kortfattede dommen slik:

Focus: Kjøreglede. Hvis kjøreegenskaper er ditt eneste valgkriterium, er Focus et førstevalg. Støynivået er noe høyt, og utstyrsnivået noe lavt. Det er ingen grunn til å fraråde noen å kjøpe Focus på grunn av bilens alder, spesielt de som setter pris på kjøreegenskaper vil ha glede av den gjennomprøvde konstruksjonen – fri for barnesykdommer.

Astra: Her måtte vi ta betenkningstid – det er ikke lett å finne punkter hvor Astra virkelig stikker seg ut. Testlaget er skjønt enige om at den ikke flytter grenser. Det nærmeste vi kom en kortfattet beskrivelse var “nyhetens interesse”. Når Opel har vært trendskapende med sin smarte bakseteløsning i Zafira, er det vanskelig å forstå at de har ignorert dette i en så viktig bil som Astra.

307: Design og kultur. Storbilfølelse og nydelig komfort på slett asfalt. Ikke fullt så kompetent på fillete og svingete vei.

Mégane: Utseende og dristighet. Formen går noe på bekostning av funksjon, men fine kjøreegenskaper og kvikk motor. Styringen krever tilvenning.

Corolla: Totaløkonomi. Den har forholdsvis gunstig pris og har vist seg å være driftssikker, rett og slett et trygt kjøp. Corolla er lett og hendig og har kvikk motor – men enn så lenge er det vanskelig å finne en kjørestilling som passer for staute karer.

Golf: Sosial trygghet. Kjøreegenskapene er gode, den innvendige plassen er best og nyttelasten er høyest. Golf gir generelt et solid inntrykk. Mange liker Golf rett og slett fordi Volkswagen har maktet å videreutvikle den uten dramatiske designeffekter.

Alle seks testbilene har sine positive og negative sider. Etter en totalvurdering falt testlagets førstevalg på Volkswagen Golf, rett og slett fordi det er den som står igjen med flest positive punkter i protokollen.

LES VIDERE:
- Ford Focus
- Opel Astra
- Peugeot 307
- Renault Mégane
- Toyota Corolla
- VW Golf
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS