Konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Innledning

Ikke overraskende er den nyeste bilen også den som kommer gunstigst ut i vår poengvurdering. Touran har mye plass, et praktisk setearrangement og best komfort når det gjelder både støy og fjæring. Det kom heller ikke som noen overraskelse at den ble testlagets valg. Designen er kanskje ikke den mest spennende, men er du på jakt etter en rimelig syvseter er dette det beste alternativet pr. i dag. Her har du fullverdige seter som stues bort og frigjør plass til bagasje. Og tar du ut alle setene får du et imponerende stort varerom. Sikkerhetsutstyret er også på plass.

Zafira blir nummer to hvis det er syvseter vi jakter på. Setearrangementet gir ikke samme grad av fleksibilitet som i Touran og er ikke like enkelt å håndtere, men det fungerer meget godt og gjør Zafira til en praktisk bruksbil. Spennende kan den neppe kalles, verken kjøreegenskapene eller interiørdesignen får oss til å ty til superlativene. 307 SW selges hovedsakelig som femseter, og vil du ha de to ekstra setene koster de 3000 kroner stykket. Som syvseter er den ikke like praktisk som Touran og Zafira, men som femseter er den minst like praktisk. Og bagasjekapasiteten uten seter er det ikke noe å si på. Komforten kan derimot bli bedre, men motoren kan neppe gjøres særlige bedre – den sterke HDI motoren er både sterk og nøysom.

Corolla Verso når ikke opp i dette selskapet. Den virker rett og slett som et hakk mindre og billigere – men når det gjelder bakseteplass og bagasjekapasitet uten bakseter imponerer den. Toyotas dieselmotor har verken krefter, forbruk eller komfort til å hamle opp med Tourans og 307s motorer.

Testerne sier:
Jørgen Dale (43): Touran er mitt valg, den føles robust og solid og har smarte setearrangementer. Den er behagelig å kjøre og sittekomforten er god uansett hvilket sete du sitter på. Zafira er rommelig og har praktisk bakseteløsning, men sittekomforten er dårlig. Corolla Verso gir småbilfølelse i forhold til de andre, men er rommelig. 307 SW er god å kjøre, har god plass, unntatt for de i de bakerste setene. Svak finish drar ned.

Atle Falch Tuverud (22): Touran er i mine øyne den beste bilen i testen. Den har praktiske seteløsninger med god fleksibilitet, gir følelsen av kvalitet og har gode kjøreegenskaper. Men 307 SW tiltaler meg mer. Den har en fleksibel og god seteløsning kombinert med "personbilfølelse" og en mer spennende innpakning. Zafira er for satt, og jeg kan ikke finne noen god kjørestilling i Corolla Verso.

Per Haaland (21): Touran står øverst på min liste. Den har de beste kjøreegenskapene, jeg sitter best i den, og den virker også mest påkostet og mest robust – og ikke minst; den har stylingpotensiale. 307 SW har den beste designen, men jeg er ikke sikker på hensikten med glasstaket, og finishen er for dårlig. Zafira har praktiske seteløsninger, men jeg sitter ikke godt i den og den virker litt for satt for meg. Det siste gjelder også for Corolla Verso, selv om den antagelig er den mest problemfrie bilen av de fire.

Kjell Magne Aalbergsjø (47): Touran er den mest moderne av de fire og har for mine behov de beste seteløsningene. Zafira er for satt, både når det gjelder kjøreopplevelse og interiørdesign. 307 SW har den beste designen, er rommelig, men kvalitetsfølelsen og komforten er ikke god nok. Corolla Verso har overraskende god plass, men førerplassen er for trang, og plassen til tross dominerer småbilfølelsen.

LES VIDERE:
- VW Touran
- Opel Zafira
- Peugeot 307
- Toyota Corolla Verso
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS