Mazda5 2008
Mazda5 2008
Mazda5 2008

Oppgradert Mazda5

Mens en ny versjon av Mazda6 er Norgesklar ikke lenge etter nyttår, gjør nå japanerne en oppgradering av flerbruksbilen Mazda5. I dag har den Europapremiere i Bologna.

Publisert Sist oppdatert

Sjuseteren er fremdeles den eneste i klassen som har skyvedører, noe som kan være praktisk på trange parkeringsplasser. Nytt fra 2008 er at de nå kan bestilles med elektrisk åpning som betjenes enten fra døren eller fra en knapp på rattet.

Av ekstriør vil det også være mulig å legge merke til endringen. Bilen får ny støtfanger både foran og bak, nye lys og en helt ny grill.

Innvendig har interiøret fått det Mazda selv kaller ”en mer luksuriøs finnish…”. Det hele toppes med nytt lydanlegg, forbedret navigasjon og blåtanntilkobling for mobiltelefon.

I følge pressemeldingen fra Mazda har de redusert støyivået i kupeen gjennom en rekke resonansedempende tiltak som bedre isolering mot hjulopphentet og et tykkere innertak.

På bensinsiden tilbyr Mazda en kraftig forbedret toliters bensinmotor med lavere forbruk og utslipp enn den eksisterende.

Mazda lover at dieselmotoren også har fått en liten overhaling noe som bidrar til å redusere CO2-utslippet.

Powered by Labrador CMS