BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©

Fremtidens 5-serie

Det tar mange år å utvikle nye bilmodeller, så her har våre spionfotografer kommet over en modell som ligger langt inn i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Dagens modell har vært på markedet siden 2010, så den har fortsatt noen år igjen å leve. Likevel tikker klokken ubønnhørlig mot en ny generasjon 5-serie, men denne lanseres ikke før tidligst i 2016.

Selv om bilen er godt kamuflert er det enkelte detaljer som røper at dette er neste generasjon av den populære BMW-modellen, som nye dørhåndtak, andre luftinntak, ny layout på A-stolpen og dørene og enkelte designelementer som skiller den fra dagens 5-serie.

Ny kurs
Designen skal være influert av Vision Connected Drive som vi møtte i Genève våren 2011, og som skal stake ut designretningen til neste generasjon BMW-modeller. Vi får nok en bedre forsmak på hva vi har i vente når den nye 7-serien lanseres mot slutten av 2015.

Plattformen og mange av komponentene blir fortsatt felles for 5-, 6- og 7-serien. Det innebærer blant annet at CFRP (karbonfiberforsterket plast) brukes i strukturer så vel som i karosserideler som tak, panser, koffertlokk osv. for å holde vekten lavest mulig.

Halve seksere
Drivlinjene vil i stor grad også bli felles for de ulike modellene, men utvalget blir naturligvis mer begrenset for 6- og 7-serien.

Vi skal ikke se bort fra at de rimeligste modellene i 5-serien kan få tresylindrede motorer, både for diesel og bensin – eller «halve seksere» som BMW gjerne betegner den som. For 15 år siden var det utelukket med noe mindre enn rekkeseksere i denne modellserien.

Legg merke til at modellen på bildet har et ekstra «tankdeksel» på forskjermen – det er fordi dette er en plug-in hybrid, noe BMW har lovet skal innføres på alle modellserier i årene fremover.

Powered by Labrador CMS