Abath Offshore

Drar til sjøs

Abarth lager bøljer

En av de utallige spesialmodellene bygget på den nye Fiat 500 hadde maritime ideer. Nå har Stellantis tatt ideen enda lenger og sjøsatte en Abarth.

Riva kalte de selvfølgelig spesialmodellen,  men når sant skal sier så var vel noe mahogniflis på dashbordet det eneste som muligens kunne kalles en forbindelse til den en gang så ikoniske båten.

Men så begynte en liten produsent litt sønnafor Napoli, Car Offshore å bygge noen små, kjappe lopper av noen fritidsbåter med en overbygning som gjorde at de så ut som Fiat 500-biler.

Nå har de tatt den enda lenger og presentert en versjon med 230 hestekrefter som driver en hydrojet og gir en helt spesiell sang fra eksosen og gitt den et utvilsomt Abarth-look.

Åpenbart enda et element i Abarths 75 års feiring.

Og visst har den et racingpreg. Firepunkts seler til bøttesetene fra Besenzoni, og kabriolet-løsningen er jo helt som på bilen – et stofftak som sleides mellom to sidestolper.

Utseendet er i det hele tatt ganske genuint – her har nemlig Centro Stile Fiat vært inne i bildet og gitt det et offisielt preg.

Soldekk bak og badetrapp på hekken. Syntetisk teak og Gamin stereo. Dessuten kan du kjøpe ekstrautstyr, enten det er fiske eller båtsport du ønsker å dyrke.

Men så er det prisen da.

Aner ikke, og ikke et ord fra Stellantis. Men det finnes noen andre-hånds på nettet og de går for tilsvarende 125.000 dollar.

(saken fortsetter)

Brukte utgaver av en båt som nettopp ble presentert på Top Marques utstillingen i Monaco?

Ja, for Car Offshore har altså lenge bygget denne båten, men i 500 versjon. Det er ikke SÅ stor forskjell på den og Abarth-utgaven så la oss regne med at bruktprisen stemmer.

Da er antakelig ny-prisen ikke så langt unna. Riktignok har Stellantis sagt at det skal bygges 500 av den, men Car Offshore forteller at de bygger cirka 40 hvert år. Da er det sannsynligvis en viss kø av kunder og bruktprisen vil holde seg høy.

Men så er spørsmålet: Er det egentlig slik en båt skal se ut?

Powered by Labrador CMS