Porsche 911 Sport Classic
Porsche 911 Sport Classic
Porsche 911 Sport Classic
Porsche 911 Sport Classic
Porsche 911 Sport Classic

Porsches nye klassiker

Her er en klassiker for en engere krets av Porsche-entusiaster. Den debuterer i Frankfurt om et par uker.

Publisert Sist oppdatert

911 Sport Classic blir utvilsomt en godbit for de ivrigste Porsche-samlere. Et begrenset opplag på bare 250 eksemplarer sørger for at den blir eksklusiv og dermed, med stor sannsynlighet, et investeringsobjekt.

Porsche Exclusive, avdelingen for skreddersøm hos sportsbilprodusenten, har brukt tre år på å utvikle spesialmodellen med en rekke spesialdetaljer.

Håndarbeid

Legg merke til det spesielle taket med to hevede partier. Bakskjermene er 44 mm bredere enn på bilen den er basert på, en Carrera S. Dermed er det plass til litt ekstra sporvidde på bakakselen.

Frontspoileren har fått en elegant underleppe og den faste hekkspoileren er inspirert av den legendariske ducktailen på 1973-utgaven av Carrera RS 2,7.

Motoren er Porsches 3,8-liters bokser med direkteinnsprøyting – for anledningen med 408 hk, 23 mer enn originalen

Standard på 911 Sport Classic er 6-trinns manuell gearkasse, PCCB keramiske bremser, PASM sportschassis som senker bilen med 20 mm, samt mekanisk bakdiff og spesielle 19-tommers felger med sorte eiker.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Raffinert

Interiøret viderefører det eksklusive preget til spesialmodellen, blant annet gjennom bruk av materialer som er nye for Porsche. Et eksempel er setetrekk og dørpaneler kledd med myke skinnstrimler vevd sammen med stoff.

Dashbordet, som inneholder en rekke komponenter spesielt for denne modellen, er kledd med naturskinn i Espresso Nature som gir en elegant kontrast til bilens eksteriør lakkert i Sport Classic Grey.

Til lanseringen av 911 Sport Classic i Frankfurt, har Porsche også designet spesialutstyr for entusiaster, som en spesiell koffert, poloskjorte og cap.

Og selvsagt lager de en 1:43 modellbil som kommende eiere kan hygge seg med frem til den virkelige varen kan parkeres i garasjen, en gang på våren 2010. Prislappen, eksklusiv avgifter, er 169.300 euro.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

SE FLERE PORSCHE-NYHETER HER

SE VIDEO PÅ YOUTUBE:

Powered by Labrador CMS