Audi A5 Avant

SPIONBILDER OG VIDEO

Skal erstatte Audi A4, men får nytt navn

Her er bilen som skal erstatte Audi A4 Avant, men under en ny betegnelse.

Audi A4 har vært på markedet siden 2015, så selv om den fikk en facelift i 2018 er det på høy tid med et generasjonsskifte. Men etter generasjonsskiftet bytter den navn til A5 Avant.

Audi har nemlig besluttet å endre modellbetegnelser før lansering av sine siste modeller med fossilmotorer. Heretter skal de betegnes med oddetall, mens partall er forbeholdt biler med elmotor.

Det er tvilsomt om Audi vil lansere nye utgaver av A5 Coupé og Cabriolet, men det kommer i alle fall en ny A5 Sportback i tillegg til en A5 Avant som altså tar over rollen for dagens A4 Avant.

Siden bilene på bildene er relativt lett kamuflert kan vi se den får en front som minner om nye A3. Taklinjen er mer kurvet enn på dagens A4 Avant for å gi bilen et mer sportslig preg.

S5 skiller seg ut gjennom en mer aggressiv front og to doble eksosrør.

Innendørs vil nye A5/S5 følge trenden fra andre nyere Audi-modeller med et sammensatt panel under felles glass bestående av digitale instrumenter og infotainment.

En oppdatert versjon av VW-gruppens MLB Evo-plattform – tilsvarende den som benyttes i dagens modeller med motoren montert på langs – ligger under bilen som får forhjulsdrift som standard og quattro som opsjon.

Alle motorer blir elektrifisert, enten mildhybrid eller ladbare, og det er usikkert om dieselmotorer vil tilbys etter generasjonsskiftet.

Mer aktuelt for Norge er de nye elbilene som utvikles av både A4 og A6 og som vi har fått forsmak på gjennom konseptbiler. Disse skal baseres på den nye PPE-plattformen som Audi har utviklet i samarbeid med Porsche og som gjør sin debut i den kommende Audi Q6 e-tron og Porsche Macan EV.

De nye A5-modellene blir blant de siste nye Audi-modeller med fossilmotorer, for fra 2026 skal alle nye biler fra merket være elektriske.

Audi A5 Avant
Audi A5 Avant
Audi A5 Avant
Audi A5 Avant
Audi A5 Avant
Audi A5 Avant
Audi S5 Avant
Audi S5 Avant
Audi S5 Avant
Audi S5 Avant
Audi S5 Avant
Audi S5 Avant
Powered by Labrador CMS