Toyota Corolla møter Nissan Almera, Opel Astra og Volkswagen Golf

Med nye Corolla vil Toyota gjerne plassere de europeiske bestselgerne i kompaktklassen i skyggen. De lykkes ikke helt – men det vil neppe påvirke dens plass på salgsstatistikken.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 4 - 2002.

Den nye målestokken?

Toyota mener nå å ha fått det meste på plass og med nye Corolla utfordrer de de etablerte i kompaktklassen med en bil som de hevder er skreddersydd europeisk smak og behov. At det er stor forskjell på ny og gammel Corolla er det ingen tvil om, og som de fleste andre har også Toyota valgt å gå i høyden. Nykommeren er for eksempel 3,6 cm høyere og 3,1 cm lengre enn Golf. Dermed burde den plassmessig være på høyde med, eller bedre enn for eksempel Golf.

Vi har samlet tre av Corollas konkurrenter. Golf har vært den ubestridte bestselgeren i klassen de siste årene, en posisjon Corolla er tiltenkt i år. Blant Golfene har 1,6-literen med 105 hk vært bestselgeren og en naturlig testkandidat selv om Toyota satser på at Corolla 1.4 blir deres bestselger.

Vår andre Corolla-konkurrent er Opel Astra. Den ligger i skyggen av Golf på salgsstatistikken, men selger jevnt og trutt og har tredjeplassen i kompaktklassen. Også for den er det 1,6-literen som passer best i møtet med Corolla.

Vår tredje konkurrent er Nissan Almera, som også i større grad er tilpasset det europeiske markedet enn forgjengerne og er større enn både Golf og Astra. Vi var spente på hvem som hadde tilpasset seg Europa best, Toyota eller Nissan?

LES VIDERE:
- Toyota Corolla- Nissan Almera
- Opel Astra- VW Golf
- Konklusjon
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS