Alpine A5
Alpine A5

Renault 5 Prototype
Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype
Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype
Renault 5 Prototype

Kompakt og leken Alpine

Alpine skal stå for alt det lystige fra Renault-konsernet i årene fremover. Dette kan blir merkets rimeligste alternativ.

Publisert Sist oppdatert

At Renault mener alvor med Alpine bekreftes av at alle Renaults sportslige aktiviteter, som Formel 1 og Le Mans, nå er kledd opp i Alpine-blått.

Vi fortalte i sommer om merkets fremtidsambisjoner som blant annet innebærer at det blir helelektrisk. Klikker du deg tilbake vil du også finne renderinger av flere kommende modeller.

Modellen vi viser rendering av i dag blir trolig merkets rimeligste bil, men det betyr ikke at den blir kjedelig.

Bilen skal baseres på den kommende Renault 5 som skal gjenopplives i elektrisk innpakning og som vi allerede har fått en forsmak på – senest på bilutstillingen i München i september.

Dere som husker Renault 5, forgjengeren til Clio, vet også at den kom i noen meget potente versjoner med turbo, og det er nok i denne retningen Alpine tenker når de planlegger sin nye kompaktmodell.

Les også: Ambisjoner hos Renaults sprekeste

Regn med at Alpine A5 blir en bil som vekker oppsikt i trafikken med sportslige detaljer og egenskaper som et senket chassis, en front som nærmest slikker bakken, bredere skjermer, bakvinge, spesialfelger og egne Alpine-farger. Og selvsagt et sportslig interiør.

Mens en gjenfødt Renault 5 får en moderat drivlinje med rundt 130-140 hestekrefter kan du regne med at Alpine-versjonen vil få det dobbelte – muligens kombinert med firehjulsdrift.

Powered by Labrador CMS