Blackjack - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Blackjack
Dagens trehjuling er litt mer tilbakeholden. Denne er nemlig utstyrt med mekanikk fra en 2 CV eller en av Citroëns mange 2CV derivater. Men la deg ikke stoppe av det, her er det masse moro allikevel.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
30 hester er ikke all verden, men en vekt under 400 kg forteller om 75 hester pr. tonn bil – det er ikke så lenge siden det var sportsbil med stor S. Dessuten vet de av dere som har betjent denne 602 ccm to-sylindrede forbausende turtallsglade motoren, med gearstangen rett i veggen, at det er masse tilfredsstillelse i å få alt til å klaffe samtidig. Her har man gjort seg fortjent til 5 pluss når man har gjennomført den ene langtidsplanlagte forbikjøringen etter den andre, og innimellom fått ganske beskjedne tromler til å gjøre sin del av jobben.

Men de av dere som kjenner originalen vil ikke helt begripe hva som skjer dersom dere får gleden av kjøre en Blackjack Avion. Her er støtdemperne foran plassert nesten helt loddrett så tett mot hjulet som bare mulig. Dette sammen med en solid krengningsstabilisator gjør at en Blackjack ikke aner hva krengning er. Samtidig er bakhjulet pålagt så få oppgaver som mulig, det kan nesten sammenliknes med halehjulet på et sportsfly.

Forbausende mye ingeniørarbeid som har gått inn i denne bilen når man ser nærmere etter. Men det er ganske naturlig. Riktignok er Richard Oates, mannen som startet dette prosjektet i 1995, en designer. Men når du var en av de få som deltok i Aston Martins Virage-prosjekt, har jobbet hos Ford med Sierra og reddet restene av Marcos Midas, som etterhånden ble Midas Bronze, er det nok et og annet av teknologiske kunnskaper som smitter over. (Den ene gangen jeg møtte ham jobbet han sammen med enken etter Carlo Abarth, de ville lage en Abarth sportsbil, men Fiat nektet å slippe navnet).

Blackjack er et typisk eksempel på en engelsk kit-car. Når du først har fått deg en slik, slipper de deg aldri. I vinter har du for eksempel mulighet til å utstyre bilen din med et varmeapparat, uansett om du bygde den for fem eller et år siden. For nå er det varmeapparater Oakes har jobbet med en stund. Neste år er det kanskje en ny koffertholder.

Produktutvikling heter det.

FOTOALBUM med klikkbare bilder:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: