BRA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
BRA
At en bil heter BRA krever selvfølgelig en forklaring. Det var John BERry og Peter IBbOtson som startet Beribo Replica Automobiles en gang i 80-årene. Så ut fra initialene til initialene har vi altså enda en trehjuling. Det vil si, det er flere av dem, og en har den lille styling-gimmicken som jeg er spesielt svak for.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Vi er vel alle enige om at en skikkelig trehjuling skal ha det ene hjulet bak. Derfor er det naturlig å bygge et karosseri som smalner innover bak, nesten som en kano. Men på noen av de tidlige Morganene, stamfar til alle gode trehjulinger, var karosseriet mer familievennlig. Noen hadde klappseter bak, noen hadde plass til bagasje. Og de endte ofte i en tønne-form, slik at det hele ble avsluttet med et reservehjul.

Skaffer du deg en CV3 får du akkurat den karosseriformen. Sexy er ikke den hekken, men så riktig, så riktig. Så får det ikke hjelpe om også denne er drevet av en 2CV-motor, for – og det har jeg visst glemt å nevne ved de tidligere 2cv-driver-tre-hjul installasjonene i årets julekalender. Mye morsomt kan gjøres med denne motoren. Dagens sjefredaktør for Autocar i England, Steve Cropley kan fortelle alt om det. Da han var sjef i CAR hadde de et prosjekt med en turbomatet 2CV-motor i et vanlig 2CV-skall. Escargot Turbo het den, med klar fransk uttale. Det var det største smellet noensinne på M1 da den motoren gikk til værs.

Men vil man ha noe mer potent så finnes altså også CX3, med en V2 motor fra Hondas CX500, som både så riktig ut, og utstyrte bilen med riktige prestasjoner. Til nå er det produsert ca. 250 slike, en av dem ble spesialbygget for et amerikansk selskap som ville teste ut en spesiell pneumatisk motor. En spesialutgave av denne heter MG3 og tar Motor Guzzi-motorer – og da begynner det virkelig å lukte svidd gummi. Det jobbes også med en som skal bruke K-motoren fra Rover, men firesylindret rekke i slike biler er vel i meste – eller i hvert fall i styggeste – laget.

Det siste tilskuddet til BRA-utvalget var Leighton, enda en 2CV-drevet en. Konstruksjonen kjøpte de fra et annet KitCar selskap som heter GCS Hawke. Mange nye tegninger senere er den nå på markedet igjen, og visstnok svært enkel å bygge. Dette er vel også budsjett-modellen herfra.

Det vil si: herfra... I januar i år ble CV3 og Leighton solgt til et nytt selskap som heter Leighton Motor Company, og for to måneder siden ble CX3-prosjektet solgt til et annet firma. Den siste CX3’eren som forlot ”fabrikken” i den nordlige delen av Wales gikk til en kunde i New Zealand. Hvilket bare bekrefter at trehjulister finner man over hele kloden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: