Mercedes-Benz : SLR: 4 ganger over listepris - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
SLR: 4 ganger over listepris
Den første Mercedes McLaren SLR gikk til auksjon, der inntekten ble fordelt over 22 sportsprosjekter over hele kloden, prosjekter som skal komme ungdom til gode. Fire ganger listepris endte hammerprisen på.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Et av problemene til Mercedes var hvem som skulle blir den første SLR-kunder. Det er klart det er prestisje knyttet opp mot slikt, det er også klart at de har mange prestisjekunder som lett vil bli fornærmet.

Problemet har de delvis løst ved å gjøre et oppsamlingsheat, slik at et par snes kunder over hele verden får bilen sin samtidig. Men mens de venter er det en som allerede kan ta i mot sin. En kvinnelig bilforhandler i New York fikk tilslaget under en auksjon som ble arrangert av Christie’s – også i New York.

Boris Becker står i spissen for ”Sport for Good”, en stiftelse som har som oppgave å legge til rette for sportslige aktiviteter for underprivilegerte unger over hele verden. I følge ham rekker den innbrakte summen til å hjelpe innpå 100.000 barn og ungdommer til å finne seg til rette i samfunnet (!). ”Nå vi ser barnas smil, får vi en forklaring på hvorfor vi arbeider med dette” sier Becker.

Den summen han snakker om endte på 1,7 millioner euro. De som venter på sin må betale en listepris på 435.000 euro (for øvrig vesentlig opp fra den prisen de ble forespeilet da de betalte inn sitt depositum).

La det også være nevnt at det er lenge siden en prestisjetung superbil har fått såpass mye pepper av de seriøse biltesterne som har prøvekjørt den til nå. Men den mest bitende kommentaren finner man på ironi-siden Sniffpetrol.com. Gordon Murray er McLarens tekniske sjef som konstruerte den fantastiske McLaren F1-gatebilen. Han har alltid preket mot overkompliserte, vulgære flak som denne Mercedesen som han åpenbart har fått trykket ned gjennom halsen – du finner ingen bilder av ham i forbindelse med lanseringen. På Sniffpetrol presenterer de oss for en del motorfolks (antatte) nyttårsønsker. Fra Gordon Murray lyder det: ”Give me my Principles Back.”

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: