Volkswagen Golf: Gjerrig Golf - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Gjerrig Golf
Volkswagen har lovet en rekke nye BlueMotion modeller. Først ut er Golf.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Klikk HER for alt fra Frankfurt!

Til sammen skal seks modeller med utslippsvennlig BlueMotion teknologi debutere i Frankfurt på høstens største bilutstilling.

Med et forbruk på 0,45 liter på mila vil Golf BlueMotion sette nye standarder i kompaktklassen, og et CO2-utslipp på 119 g/km vil passe godt til det norske avgiftssystemet. Det betyr at en Golf-tank (55 liter) med diesel holder til 1200 kilometers kjøring for de som klarer det oppgitte snittforbruket.

 

Optimalisert

Golf blir den fjerde BlueMotion modellen etter Polo, Passat sedan og ditto stasjonsvogn. Motoren er en 1,9-liters TDI med 105 hk og et maks dreiemoment på 250 Nm. Gjennom tilpassing av softwaren reduseres tomgangshastigheten mens høyere utveksling i 3. til 5. gear sørger for lavere forbruk i høyere hastigheter.

Mindre synlig er et aerodynamisk gulv under bilen og en optimalisert grill som i fellesskap sørger for minst mulig luftmotstand. For å besørge tilstrekkelig kjøling har Golf BlueMotion en effektiv dobbel vifte. Den opprinnelige cW-verdien på 0,32 er redusert til 0,30.

 

Full rulle

I jakten på overflødige gram CO2 har VW utstyrt bilen med dekk med lav rullemotstand og ekstra høyt trykk i dimensjon 195/65 R15. De mange tiltakene øker Golfens topphastighet fra de opprinnelige 187 til 190 km/t. Elektronisk sperret.

Golf BlueMotion-kunder kan velge mellom Trendline og Comfortline, og selv om spesialmodellene har høyere utstyrsnivå vil trolig reduserte avgifter medføre priser på nivå med en ”vanlig” 1,9 TDI. I tillegg til de nevnte modifikasjoner vil Golf BlueMotion få et senket sportschassis og et display (MFA Plus) som anbefaler optimalt gear under rådende forhold.

De første Golf BlueMotion kommer til Norge ved årsskiftet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: