Denne skal tas på alvor - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Denne skal tas på alvor
Kinesiske Qoros skal debutere en ny bil på Genève-utstillingen. Den skal inn i et av de mest konkurranseutsatte segmenter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

At Qoros er et selskap som skal tas på alvor, er det liten tvil om. Det ble vi overbevist om etter å ha møtt selskapets ledelse på Genève-utstillingen i fjor.

Foreløpig har de bare én modell på markedet, men ikke hvilken som helst bil. Qoros 3 Sedan overbeviste nemlig så til de grader i EuroNCAPs kollisjonstest at den fikk høyeste score i sin klasse og var blant de aller sikreste biler noensinne testet av organisasjonen.

Nå er ikke kompakte sedaner noen bestselger i Vest-Europa, selv om de er populære i syd og øst. Men modellen de nå skal debutere er nok langt mer interessant – en femdørs hatchback, eller kombikupe som vi gjerne kaller dem på norsk.

Felles plattform
Qoros 3 Hatch har mye til felles med sedanen, og selskapet føler seg trygge på at den vil komme like bra ut i en kollisjonstest.

Akselavstand, bredde og høyde er på nivå med Qoros 3 Sedan, men med en lengde på 443,8 cm er den 17,7 cm kortere – hele reduksjonen ligger i bakre overheng.

Bilen er likevel 20 cm lenger enn en Golf, så selv om vi ikke får oppgitt hvor stort bagasjerommet er, så er det grunn til å anta at det er blant de mer rommelige i kompaktklassen.

Kunder kan velge mellom to 1,6-liters motorer, en normalt pustende med 126 hk samt en turboversjon med 156 hk. Begge har 6-trinns manuell girkasse som standard, men kan også leveres med 6-trinns dobbel clutch-kasse. Det er det ikke mange ikke-europeiske konkurrenter som kan tilby.

Tilpasset Europa
Qoros lover et høyt utstyrsnivå som blant annet inneholder en avansert infotainment-løsning som kommuniserer med smartphones.

Det blir spennende å se nærmere på nykommeren i Genève, og vi blir ikke overrasket om vi snart får vite hvem som skal representere Qoros i Norge, for dette er et selskap som mener alvor.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: