Audi A3: Åpen sommerglede - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
56 bilder i galleri
Åpen sommerglede
NETTKJØRT: Om årets sommer skulle styre bilvalget, ville mange med stor sannsynlighet valgt en cabriolet. Vi har kjørt nye Audi A3 Cabriolet – et attraktivt alternativ.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Årets sommer har vært fantastisk i store deler av landet. Men en varm sommer er ikke ensbetydende med høyt cabrioletsalg.

Etter årets første syv måneder er det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken registrert 179 nye cab’er i Norge, en nedgang på 40 prosent fra samme periode i fjor.

Øverst på statistikken, i år som i fjor, troner Volkswagen Beetle Cabriolet, men på andreplass finner vi bilen vi har prøvekjørt, Audi A3 Cab.

Hva slags bil er dette?

Audi A3 Cabriolet er en åpen bil i Golf-klassen. Den kom i ny utførelse i vår, og som alle Audis cabrioleter har den en tradisjonell kalesje for beskyttelse på kalde og våte dager, ikke automatisk hardtop som har vært mer vanlig de siste årene.

Motor / drivverk?

Vår A3 var type 1.4 TFSI COD 150 hk S tronic. Den kompakte turbomotoren matcher bilen bra. Et dreiemoment på 250 Newtonmeter over et stort register sørger for friske fraspark, mens COD-yeknologi (Cylinder On Demand) begrenser forbruk og utslipp siden to av sylindrene deaktiveres når det ikke er behov for dem ved lav belastning.

Hva skiller den fra andre modeller i klassen?

En cabriolet som tradisjonelt har solgt bra i Norge er Mazda MX-5, en sportslig roadster med to seter som nærmest er den rake motsetningen til Audien.

A3 Cab har i prinsippet plass til fire personer, i tillegg til et anvendelig bagasjerom. Bilen som ligger nærmest A3 Cabriolet i egenskaper, er Golf Cabriolet.

Hvordan er den å kjøre?

A3 Cabriolet er mer å betrakte som en komfortabel cruiser enn som en sportsbil. Ved hjelp av Audi Drive Select kan man påvirke motor/girkasse og styring i mest mulig sportslig retning eller gå for maks komfort.

Dette gjør bilen morsom på svingete landevei samtidig som den er komfortabel på lange turer når man ønsker å kjøre uanstrengt.

Hvem passer den for?

Single og par uten barn er i målgruppen for bilen, og den kan fungere som helårsbil siden kalesjen er både lun og tar av for veistøy. Ønsker man maksimale vinteregenskaper kan A3 Cab også leveres med Quattro firehjulsdrift.

Konkurrenter?

Audi har selv definert følgende modeller som konkurrenter: BMW 1/2-serie, Opel Cascada, Peugeot 308 CC. Vi tar også med Beetle og Golf Cabriolet, og vi nevner Mazda MX-5 siden den tradisjonelt har vært bestselger blant de åpne bilene i Norge.

Dette liker vi:

A3 Cab gir et godt kvalitetsinntrykk og en god miks av sport og komfort. Kalesjen gir effektiv støydemping i høyere hastigheter på motorvei, men bilen egner seg best for åpen cruising i mer moderate hastigheter.

Den kan passere som en helårsbil for mindre husholdninger, og kalesjen opptar mindre av bagasjerommet enn en automatisk hardtop som også gir designerne mer hodebry.

Dette liker vi ikke:

Vi savner de sportsligste sidene en bil som Mazda MX-5 byr på, komforten er det derimot lite å utsette på.

FAKTA Audi A3 1.4 TFSI COD 150 hk S tronic

Motor:

4-syl. turbo bensinmotor, 1395 ccm

Effekt:

110 kW (150 hk) v/5000 o/min.

Dreiemoment:

250 Nm v/1500-3500 o/min.

Mål LxBxH:

442 x 179 x 140 cm

Akselavstand:

259 cm

Egenvekt m/fører:

1445 kg

Tillatt totalvekt:

1710 kg

Bagasjerom:

320-1100 liter (VDA)

Aks. 0-100 km/t:

8,9 sek.

Toppfart:

222 km/t

Snittforbruk (oppgitt):

0,49 l/mil

CO2:

114 g/km

Pris fra:

kr. 394.900

Pris som prøvekjørt:

kr 523.260

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: