Audi S3: Hot Audi RS 3 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Hot Audi RS 3
Audi lanserer sin hittil heftigste modell basert på A3 Sportback. I tillegg til stilig design kan vi love heftig lyd.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Audi har valgt å legge sin femsylindrede 2,5-liter i den kompakte bomba, og dermed er det bare å glede seg til det heftige lydbildet som har preget Audis mest sportslige modeller siden 80-tallet.

I nye RS 3 er motoren kraftigere enn noensinne – den leverer hele 367 hester og har et dreiemoment på 465 Newtonmeter.

Kreftene fordeles gjennom en syvtrinns S tronic dobbel clutch girkasse, og selvsagt har den kompakte muskelbilen quattro permanent firehjulsdrift for effektivt å få kreftene ned i asfalten, eller snøen for den saks skyld.

Uten sperre om du vil
Omsatt til ytelser gjør nye RS 3 null til hundre på 4,3 sekunder (3/10 raskere enn forgjengeren), og om du ønsker fjerner Audi den obligatoriske sperren ved 250 slik at du får en toppfart på 280 km/t.

I betraktning av ytelsene er bilen liten drikkfeldig, Audi oppgir et snittforbruk på 0,81 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 189 gram per kilometer.

Selvsagt er bilen utstyrt med alle moderne hjelpemidler slik at du kan føle deg trygg på veien, men de har ikke fjernet muligheten for at avanserte sjåfører kan overstyre elektronikken – du får til og med lov å drifte på asfalt om du ønsker.

Sporty detaljer
Sammenlignet med en vanlig A3 Sportback er RS 3 senket med 25 mm. Og selvsagt har den et spesielt chassis som er stivet opp og forsterket for å få de voldsomme kreftene effektivt ned i underlaget.

Som tilleggsutstyr leveres «magnetic ride» adaptiv demping, og du kan få karbon-keramiske bremser på forhjulene – ifølge Audi er det første gang noe slikt tilbys i kompaktklassen.

Ellers finner du sporty detaljer i både eksteriør og interiør som viser at dette er noe annet enn en vanlig A3 Sportback.

Mest muskler i klassen
Audi RS 3 Sportback kommer til en Audi-forhandler nær deg sommeren 2015, men før du bestiller en er det kanskje fornuftig å sjekke prisen. En S3 Sportback med 300 hk koster fra 710.500 kroner, du må nok regne med at RS 3 blir vesentlig dyrere.

Og nettopp S3 kan være et alternativ om du nøyer deg med de nevnte 300 hk. Ellers må du se til BMW M135ix (320 hk) som koster kr 755.700 eller Mercedes A 45 AMG (360 hk) til kr 781.000. Begge konkurrentene har, som RS 3, firehjulsdrift og automatgir.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: