Mazda : Ny Mazda CX-9, men ikke for Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
39 bilder i galleri
Ny Mazda CX-9, men ikke for Norge
Det renner på med nye modeller fra Mazda, men CX-9 kjører i første omgang forbi Europa.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Riktig flott står nye CX-9 på Mazdas stand under Los Angeles Auto Show. Crossover-SUVen, som er ny tvers gjennom og Mazdas flaggskip, har tre seterekker og plass til sju. Den slanke bilkroppen bærer i seg Mazdas Kodo designspråk.

CX-9 er først og fremst en bil for det nordamerikanske markedet. Mazda tror at hele 80 prosent av de 50.000 bilene som årlig planlegges produsert, vil havne i USA. Salget starter i løpet av våren.

Selv om Mazda også skal selge CX-9 som en verdensbil, vil den i hvert fall ikke dukke opp hos norske Mazda-forhandlere med det første.

– Forhandlere som nylig så bilen i Tokyo var fulle av begeistring, men vi vet jo ikke en gang om CX-9 blir tilgjengelig for oss, sier Mazda Norge-direktør Karianne Westby. Om så skjer tar Westby umiddelbart fram kalkulatoren for å beregne lønnsomheten i et eventuelt norsk CX-9 prosjekt.

Mazda har ikke sagt noe om dieselmotor i CX-9. Uten dieselmotor vil bilen bli svært tung å selge i Europa.

I CX-9 viser Mazda nok en gang at deres bilutvikling orienteres mot premium. Det har like mye med materialvalget som utformingen av interiøret å gjøre. Ta en titt inn i lille CX-3, Mazdas nyeste crossover i Norge, og du ser med en gang hvordan bilen skiller seg ut blant de mange i klassen.

Med et påkostet indre håper Mazda å få besøk i sine showroom av kunder som også jakter på Audi Q7 og Volvo XC-90. Lengden på rundt fem meter gjør bilen fullt ut konkurransedyktig på plass.

En ny, firesylindret 2,5-liters Skyactiv-G turbo bensinmotor (227 hk og 420 Nm i moment) i kombinasjon med nyutviklet firehjulsdrift og sekstrinns automatgirkasse, sørger for betydelig drivstoffreduksjon i forhold til modellen som erstattes. Men hvor mye bilen drikker på mila, er foreløpig ikke kjent.

Firehjulsdriften i CX-9 styres av 22 ulike sensorer som leser veigrepet 200 ganger hvert sekund og sender inntil 50 prosent av trekkraften til bakhjulene hvis nødvendig.

Bilen leveres med 18-tommer store hjul som standard, men inntil 20 tommer vil være tilgjengelig.

Da Mazda tidlig på 2000-tallet utviklet første generasjon av XC-9 hadde den forholdsvis lille bilprodusenten i Hiroshima vest i Japan Ford tungt inne på eiersiden. Derfor delte bilen plattform med Ford-modeller som Edge og Fusion.

Nå er alt som minner om Ford borte og Ford Edge er bare en konkurrent.

Mazda har i dag tre SUV-er: CX-3, CX-5 og CX-9. CX-7 forsvant ut av produksjon i høsten 2012.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: