BMW 5-serie: Her er neste BMW 5-er - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Her er neste BMW 5-er
SPIONBILDER: Ikke noe er offisielt, men vi har grunn til å tro at neste generasjon BMW 5-serie er på plass i løpet av året. Her får du en forhåndstitt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Dagens 5-serie kom på markedet i 2010, og med en vanlig livssyklus på rundt syv år, er det naturlig at etterfølgeren er på plass i 2017.

Her har i alle fall våre venner i Automedia kommet over et eksemplar under testing. Selv om den er pakket inn i kamuflasje, ser vi lykter og former som ikke skiller seg dramatisk fra dagens modell.

Det gjør trolig heller ikke størrelsen, men likevel er det grunn til å anta at BMW klarer å barbere vekten med rundt 100 kg grunnet bruk av sine nye «35up» plattform som ligger under nye 7-serie og som etter hvert skal danne grunnlag for alle bakhjulsdrevne modeller ned til 3-serien.

Karbonplast
Det innebærer bruk av karbonplast og aluminium i strukturelle elementer, teknologi BMW har opparbeidet seg i forbindelse med de elektrifiserte i-modellene.

Den reduserte vekten skal sammen med nye, moderne drivlinjer sørge for vesentlig lavere forbruk i neste generasjon 5-serie enn i dagens utgaver.

Motoren vil i hovedsak være fire- og sekssylindrede, men BMW kommer neppe unna å også tilby en V8-utgave for det amerikanske markedet.

Avgiftsvinner
I motsatt ende av skalaen vil vi muligens for første gang se 3-sylindrede motorer i en 5-serie. Det har jo vist seg at de firesylindrede mange var skeptiske til, i dag sitter under panseret i flesteparten av de 5-seriemodellene som selges i Norge.

Og det vi garantert også får er en 5-serie plug-in hybrid som kan bli meget attraktiv i vårt marked takket være gunstige avgifter.

Les også: Ny bestselger i 3-serien?

I vår lanseringskalender har vi satt opp ny 5-serie i desember, noe som trolig betyr at den offisielle lanseringen finner sted på høstens Paris-utstilling. De som ønsker Touring-utgaven må nok vente ytterligere et halvt år.

Vi har tidligere avslørt at også en ny 5-serie GT er under utvikling.

En inspirasjonskilde for nye BMW-modeller er den lekre roadsteren BMW Vision Connected Drive fra 2011.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: