Honda : Acura-Hondas nye stil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Acura-Hondas nye stil
I Detroit dukket Honda opp med et design-konsept. Den brukte merkenavnet til «Hondas Lexus», altså Acura. Mye kommer garantert til å lekke over til Honda selv.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det var vel antakelig LC 500 fra Lexus som tok glam-prisen i Detroit i år. Selv om den i realiteten er det nesten identiske resultatet av en fire år gammel konseptbil, fikk den massiv oppmerksomhet.

Ikke en gang den grimme, enorme sy-snelle-fronten er det dannet facebook-grupper mot, så det er vel jeg som tar feil.

Jeg kan derfor antakelig ikke påstå at Acuras innslag fikk topp-plasseringen, men den blir i hvert fall en god nummer to – og er like rød som Lexusen.

Nytt designspråk
Acura Precision Concept heter bilen, og ifølge selskapet peker den i retning av et friskere og mer utfordrende designspråk fra dette luksusmerket.

Bilen kommer selvfølgelig fra Honda/Acuras studio i California, der de også utviklet den nye NSX

Ifølge alle mytene som ble spunnet den gang, ble NSX designet av en nydelig blond dame, Michelle Christensen. De fleste insidere vet at det gjorde den ikke, men alle er enige om at akkurat DEN melket Hondas PR-folk beundringsverdig.

Hun blir også ført frem som frontperson for denne nye firedørs sports-sedanen. En bil med bakhjulsdrift-dimensjoner som en 7-serie, men den er kortere og på kortere akselavstand. For ikke å snakke om hvor mye lavere den er.

Teamwork
Det er ikke tvil om at dyktige Dave Marek har ledet arbeidet – han er tross alt designsjef ved denne filialen.

John Norman blir presentert som ansvarlig for interiøret, og dersom det virkelig er fr. Christensen som har gjort denne, skal jeg tilgi henne for at hun definitivt ikke gjorde NSX.

Det eneste jeg ikke er helt med på, er den pentagon-formede grillen og de nesten parodiske Lambo-tendensene i front. Resten ser mesterlig ut. 

Gjør meg en tjeneste. Tegn av profilen, og se hvor ordinær den egentlig er.

Men legg så til tonene i karosserisiden, behandlingen av nederste del av dørene, og muskeltendensene over bakhjulene, samtidig som lysene foran og bak, sammen med eksosanlegget, er trukket langt ut på sidene – og du ser hvordan man får en form til å bli både tredimensjonal og levende.

Ren designøvelse
Antagelig vil det ikke skje noe mer med denne nå, men vi får håpe dette betyr at fremtidige Acuraer får en litt klarere selvsikkerhet når de nå fått litt større hjul å stå på. For noe av det mest karakteristiske med denne var 22-tommerne på dette ellers så ganske kompakte skallet.

Heldigvis ikke et ord om drivlinje eller drømmetoppfart eller vanvittig interkonnektivitet – dette var en ren og skjær design-øvelse.

Slike opplever vi ikke for ofte.

PS! Dersom du vil bygge en skalamodell er målene: 518 x 213 x 132 cm på en akselavstand som måler 310 cm.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: