Alfa Romeo : Endelig kommer Alfas SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Endelig kommer Alfas SUV
SPIONBILDER: Det er mer enn ti år siden vi fikk de første signaler om at Alfa Romeo skulle inn i SUV-segmentet. Nå er snart tiden inne.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mye har skjedd siden Alfa viste sitt Kamal-konsept i 2003. Ikke minst har sjefen, Marchionne, lovet at Alfa skal ta tilbake sin tapte prestisje gjennom å utvikle egne produkter med Alfa-DNA.

Produksjon i Italia og bakhjulsdrift er viktige ingredienser i suksessoppskriften, og første produkt ut er vakre Giulia.

Strategisk
Men snart kommer også Stelvio som kan bli vel så viktig for volumet – i alle fall på det amerikanske kontinentet der Alfa ser et stort potensial for veksten som skal føre dem opp i et årsvolum på 400.000 biler, opp fra 70.000 i fjor.

Les også: Overklasse fra Fiat

Nå sier en kilde hos den italienske produsenten at Stelvio skal debutere på bilutstillingen i Los Angeles neste uke og at den kommer på markedet, både i Europa og USA, tidlig neste år. Sørstermodellen Levante fra Maserati er allerede på plass, så det er på høy tid.

Navnet Stelvio er hentet fra et fjellpass i grensetraktene mellom Italia og Sveits, som i sin tur har gitt navnet til en populær italiensk ost.

Tøft segment
Ingeniørene har fått i oppgave å utvikle en sportslig SUV som har sin styrke på asfalt, som mange av bilene i dette segmentet. Den skal konkurrere mot modeller som Audi Q5, BMW X3 og Mercedes GLC

Den skal bygges på plattformen som er utviklet hos Maserati og som ligger under Giulia – utviklet for biler med bak- og firehjulsdrift. Den vil også dele drivlinjer med Giulia, med en serie med fire- og sekssylindrede bensin- og dieselmotorer.

Toppmodellen med betegnelse Quadrifoglio Verde får den samme 2,9-liters V6-motoren med drøye 500 hester som flaggskipet i Giulia-familien med samme tilnavn. Og da befinner vi oss i nisjen der vi finner Porsche Macan Turbo, Jaguar F-Pace og toppmodellene fra de ovennevnte tyskerne.

To år bak skjema
Opprinnelig planla Alfa åtte nye modeller innen 2018, men dette er nå skjøvet et par år frem i tid.

I tillegg til Giulia og Stelvio består planen av en større 7-seter SUV Tipo 962, en sporty luksussedan Tipo 941, spider og coupé sportsbiler Tipo 963, samt erstatninger for dagens forhjulsdrevne MiTo og Giulietta – alle basert på den nye plattformen.

Det må være en fryd for alfisti verden rundt å se at de ambisiøse planene nå materialiseres. Entusiasmen er stor også hos Alfa-forhandleren Autovia i Bærum. De hevder Stelvio blir prisgunstig og gleder seg vilt til å komme i gang med salget.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: